Домашні котлети – смачна і ситна страва, яку люблять і діти, і дорослі. Готувати котлети можна по-різному. Мені подобаються котлети з курки «Купецькі» на сковороді, які виходять дуже ситними та апетитними. Запропонувати на стіл котлети можна з картопляним пюре, рисом відвареним або гречкою, макаронами.
Інгредієнти
- Філе куряче: 500 г
- Сир твердий: 70 г
- Яйце куряче: 1 шт.
- Майонез: 2 ст. ложки
- Борошно пшеничне: 2 ст. ложки (+ для панірування)
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Олія рослинна: скільки потрібно (для смаження)
Приготування
Ось потрібні інгредієнти для рецепту.
Куряче філе перекладаємо на дошку і нарізаємо маленькими кубиками. Нарізку з курятини складаємо у миску.
Подрібнене куряче м'ясо на смак солимо і присмачуємо перчиком. Можна додати улюблених спецій. Розбиваємо куряче яйце до курячої нарізки.
Сир натираємо. Викладаємо сирну стружку до курячого м'яса. Всипаємо пару столових ложок борошна. Додаємо будь-який майонез.
Інгредієнти між собою добре перемішуємо. Основа для купецьких котлет із курки готова.
На тарілку всипаємо трохи борошна. З курячої маси формуємо круглі котлетки. Заготівлі обвалюємо в борошні.
У сковороду вливаємо олію і розігріваємо її. Заготівлі курячих котлет викладаємо для смаження на сковороду. На середньому вогні смажимо купецькі котлети з курки приблизно по 4-5 хвилин з кожного боку. Котлети покриються приємною рум'яною скоринкою.
Смачні котлети з курки на сковороді подаємо на стіл. Смачного!