При приготуванні котлет їх склад можна урізноманітнити додатково різними інгредієнтами. Наприклад, в котлетну масу додають м'який хліб, натерту картоплю, обсмажені овочі.
Мій варіант приготування – це котлети зі свинини з рисом, які виходять апетитними та смачними. Така страва нагадує на смак тефтелі.
Простий покроковий рецепт котлет зі свинини з рисом оцінять любителі ситних страв. Котлети можна подавати із улюбленим гарніром. Я свою перевагу віддаю картопляному пюре та овочевим салатам.
Інгредієнти
- Свинина: 500 г
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Рис відвареної: 1 ст.
- Яйце куряче: 1 шт.
- Борошно пшеничне: 2 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Спеції мелені: за смаком
- Олія рослинна: 50 мл
Приготування
Приготуємо для рецепту інгредієнти. Рис відварюємо заздалегідь у присоленій воді. Потім готовий рис відкидаємо на сито, промивши його холодною водою.
Приготуємо зі свинини фарш. Нарізаємо м'ясо невеликими брусками. Цибулю очищаємо від лушпиння і розрізаємо його на чотири частини.
М'ясну нарізку разом із цибульними часточками відправляємо в чашу м'ясорубки, подрібнюємо до фаршу.
У свинячий фарш перекладаємо зварений рис.
Доповнюємо м'ясний фарш та рис курячим яйцем.
Інгредієнти присмачуємо сіллю та меленими спеціями. Я використала чорний мелений перець, додатково можна взяти паприку. До складу котлетної маси "впишеться" також потовчений часник.
Між собою компоненти перемішуємо до одержання в'язкої котлетної маси з рисом.
У плоску тарілку насипаємо трохи борошна. Відщипуємо від котлетної маси невеликий шматок і катаємо з нього котлету, яку обвалюємо в борошні. Паралельно прогріваємо в сковороді олію.
Заготовки котлет зі свинини та рису відправляємо для обсмажування з двох боків на сковороду. Щоб котлети були м'якими, трохи підливаємо наприкінці обсмажування у сковороду кип'яченої води. Гасимо, накривши кришкою, котлети п'ять хвилин.
Домашні котлети зі свинини та рису готові, пригощайтеся на здоров'я!