Креветки можна приготувати різними кулінарними способами, коригуючи їх смак і зовнішній вигляд додатковими інгредієнтами. Пропоную зробити креветки з томатним соусом на сковороді, які чудово підійдуть до пінного напою. Креветки я використовувала заморожені в панцирі. Томатний соус можна замінити своїм улюбленим кетчупом. Приготувати креветки до пива в томатному соусі легко, а за часом недовго. Така закуска буде приємним бонусом для святкових посиденьок з друзями.
Інгредієнти
- Креветки заморожені: 250 г
- Соус соєвий: 2 ст. ложки
- Соус томатний: 50 г (або кетчуп)
- Часник: 2 зубчики
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
- Сіль за смаком
Приготування
За списком підготуємо потрібні інгредієнти.
Креветки для закуски потрібно заздалегідь звільнити від крижаної «шубки». Можна їх попередньо дістати з морозилки та дати відтанути. Якщо часу немає, то перекласти креветки в друшляк, обдати теплою водою і повністю стекти рідини.
На сковороді розігріти олію. Викласти підготовлені креветки. Періодично перемішуючи, обсмажити креветки на маслі протягом 2-3 хвилин.
Далі до креветок додати томатний соус чи кетчуп. Влити порцію соєвого соусу.
Часник дрібно посікти і додати до креветок. Вміст посолити на сковороді.
Інгредієнти добре перемішати.
Креветки в томатному соусі обсмажити на сковороді, іноді перемішуючи до повного випарювання вологи.
Апетитні креветки в томатному соусі подаємо з пивом до столу. Приємного перекушування!