Курка з чорносливом у духовці

Страви з курки користуються заслуженою популярністю і в буденному раціоні, і на святковому гулянні. Пропоную запекти курку з чорносливом у духовці.

Страви з курки користуються заслуженою популярністю і в буденному раціоні, і на святковому гулянні. М'ясо курки смачне, ніжне та не дороге. Пропоную запекти курку в духовці разом із чорносливом. Для рецепту можна взяти будь-які порційні частини курки (наприклад, у мене гомілки). Попередньо курячі частини замаринуємо. Запечена курка з чорносливом у духовці виходить соковитою, рум'яною, апетитною. Ось подробиці приготування.

Інгредієнти

  • Курка: 600 г
  • Чорнослив: 100-150 г
  • Олія рослинна: 1 ст. ложка
  • Соус соєвий: 2 ст. ложки
  • Кетчуп томатний: 1 ст. ложка
  • Сік лимонний: 1 ст. ложка
  • Приправа для курячих страв: 1 ч. ложка
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Підготуємо для рецепту потрібні інгредієнти. Чорнослив добре промиваємо та обсушуємо на рушник.

У невелику піалу вливаємо олію та соєвий соус. Додаємо томатний кетчуп чи соус. Всипаємо на смак сіль і чорний мелений перець, приправу для курки.

До інгредієнтів вливаємо лимонний сік і добре перемішуємо. Маринад для замочування курки готовий.

Маринад, що вийшов, виливаємо до промитих і обсушених курячих частин. Перемішуємо. Маринуємо курку 30 хвилин у прохолодному місці.

Курячі частини перекладаємо у відповідну для запікання форму.

Між курячими шматочками розподіляємо чорнослив.

Завантажуємо форму з куркою та чорносливом у розігріту до 190 градусів духовку. Запікаємо курку приблизно 40-50 хвилин. Пару разів курячі шматочки змастіть жиром, що виділився.

Курка з чорносливом у духовці вийшла смачною, соковитою, апетитною! Приємного перекушування!