Курка – чудовий продукт харчування для приготування різних смачних страв від супу до випічки. З куркою виходять апетитні другі страви. Наприклад, можна згасити курку разом зі сметаною на сковороді. Для рецепту підійдуть будь-які птахи. Я використовувала курячі стегна. Вийшла курка зі сметаною на сковороді дуже соковитою та смачною. Запропонувати на стіл курку зі сметаною можна разом із улюбленим гарніром або як самостійну гарячу закуску.
Інгредієнти
- Курка: 700 г
- Сметана: 80 г
- Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
- Морква: 0,5 шт.
- Борошно пшеничне: 0,5 ст. ложки
- Олія рослинна: 30 мл
- Вода: 150 мл
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Зелень свіжа: 2 ст. ложки (подрібнена)
Приготування
Підготуємо продукти. Очищаємо морквину та цибулю.
З курячих стегон знімаємо шкірку. Кожне стегно розрізаємо на 2 чи 3 частини. Промиваємо їх під проточною водою і відразу обтираємо паперовими рушниками. Складаємо курячі шматочки в миску. За смаком солимо і перчимо. Перемішуємо. Даємо постояти 5 хвилин.
У сковороді розігріваємо олію. Нагрівання плити робимо вище середнього. Перекладаємо в олію курячі шматочки. Обсмажуємо з кожного боку приблизно по 3 хвилини.
Обсмажені шматочки курки зі сковороди перекладаємо в тарілку і відставляємо поки що убік.
Цибулю нарізаємо шматочками, моркву – тонкими брусочками. Нарізку з овочів перекладаємо в сковороду, де смажилися курячі шматочки. Перемішуємо, обсмажуємо морквину з цибулею 2 хвилини, трохи зменшивши нагрівання плити.
До овочів додаємо борошно, перемішуємо.
На сковороду до інгредієнтів додаємо сметану. Вливаємо воду. Перемішуємо і тушкуємо овочі 3 хвилини.
У нас вийшов сметанний соус, в який ми викладаємо відкладені шматочки курки.
Нагрівання плити робимо маленьким. Сковороду накриваємо кришкою. Тушимо курку в сметанному соусі 30 хвилин.
Коли курка зі сметаною буде готова, посипаємо її подрібненою зеленню.
Усім приємного та ситного перекушування!