Вже давно відомий той факт, що куряче м'ясо є корисним і, мабуть, найпопулярнішим у нашому раціоні. У мене в кулінарних записах є покроковий рецепт курячих гомілок у духовці з хрусткою скоринкою, яким я користуюся для складання святкового меню, так, і звичайна сімейна вечеря з такою стравою проходить «на ура».
Курячі гомілки, приготовані цим способом, поєднуються з будь-яким гарніром. До речі, подати курячі гомілки можна як у теплому вигляді – відразу після запікання, так і вже в охолодженому – однаково смачно та ситно.
Інгредієнти
- Гомілки курячі: 4-5 шт.
- Часник: 2 зубки
- Гірчиця: 2 ч. ложки
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Паприка мелена: за смаком
Приготування
Для рецепту беремо охолоджені курячі гомілки. Курячі частини промиваємо та обсушуємо паперовими рушниками. Очищаємо часник.
Підготовлені курячі гомілки перекладаємо у відповідний посуд. Солимо їх, присмачуємо меленими спеціями. Крім перчика та паприки можна використовувати й інші прянощі. Підійде каррі, наприклад. Гомілки ретельно перемішуємо зі спеціями і для просочення залишаємо їх так на 15 хвилин.
Доповнюємо курячі гомілки порцією гірчиці та часником, подрібненим через прес або теркою. До речі, замість свіжого часнику можна взяти суху часникову суміш.
Знову добре перемішуємо гомілки із введеними інгредієнтами. Залишимо гомілки на 10 хвилин.
Замариновані курячі частини перекладаємо у відповідну для запікання у духовці форму. На дно форми налити олію.
Температурний режим духовки виставляємо на 180 градусів. Відправляємо запікатись гомілки в піч на 45 хвилин. Два або три рази, поки гомілки будуть знаходитися в духовці, змащуємо їх за допомогою силіконового пензлика жиром, що виділився.
Процес випікання завершено (час може змінюватись в залежності від властивостей вашої духовки). Курячі частини вийшли з апетитною хрусткою скоринкою.
Всім смачного та ситного перекушування, пригощайтеся на здоров'я!