Є багато рецептів приготування лечо на зиму, до складу якого зазвичай входять помідори. Якщо виявилося так, що під рукою цього продукту немає, то цілком підійде і томатна паста. Пропоную зробити лечо з болгарського перцю з томатною пастою, морквою та цибулею. Лечо виходить соковитим та смачним – чудова закуска до столу!
Інгредієнти
- Солодкий болгарський перець: 4 шт.
- Морква: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Паста томатна: 2 ст. ложки
- Олія рослинна: 40 мл
- Оцет 9%: 1 ст. ложка
- Цукор: 1 ст. ложка
- Сіль: 1 ч. ложка
- Часник сушений: 0,5 ч. ложки
- Чорний перець – мелений: 1 щіпка
- Вода: 200 мл
Приготування
Підготуємо потрібні продукти. Вибирайте овочі середнього розміру. Очищаємо цибулю, моркву та перці. Ця кількість інгредієнтів розрахована на баночку об'ємом 0,5 л. Скляну ємність простерилізуйте, прокип'ятіть кришку.
Цибулю для лечо нарізаємо у формі напівкілець. Морквину подрібнюємо дрібними брусочками.
Солодкий болгарський перець нарізаємо у формі пелюсток.
У невелику ємність перекладаємо томатну пасту, додаємо цукор, сіль, чорний мелений перець та гранульований часник. Заливаємо теплою кип'яченою водою. Ретельно перемішуємо.
Нарізку з моркви, цибулі та солодкого перцю перекладаємо у каструлю. Вміст заливаємо томатною сумішшю, додаємо олію.
Каструлю зі вмістом ставимо на середній вогонь і чекаємо, поки ліко закипить. Нагрів плити зменшуємо і варимо лечо 40 хвилин, періодично склад перемішуємо. В кінці приготування вливаємо оцет, перемішуємо і знімаємо каструлю з вогню.
Готове лечо з болгарського перцю з томатною пастою перекладаємо у підготовлену стерилізовану банку. Туго фіксуємо банку кришкою.
На банку з лечо накидаємо ковдру і повністю остуджуємо заготівлю. Зберігати лечо рекомендується у прохолодному місці. Смачних вам різносолів на зиму!