Персики в сиропі на зиму

З персиків можна зробити на зиму смачні ароматні ласощі. Пропоную вам заготовити персики у сиропі. Виходять персики в сиропі на зиму соковитими, апетитними.

З персиків можна зробити на зиму смачні ароматні ласощі. Пропоную вам заготовити персики у сиропі. Використовувати персики в сиропі можна для приготування десертів, фруктових салатів, просочувати бісквітні коржі для тортів. Виходять персики в сиропі на зиму соковитими, апетитними. Для рецепту рекомендується взяти трохи недозрілі персики без видимих пошкоджень.

Із запропонованої кількості інгредієнтів у мене вийшло дві баночки об'ємом 0,3 л та 0,5 л.

Інгредієнти

  • Персик: 500 г
  • Цукор: 250 г
  • Сік лимонний: 1 ч. ложка
  • Вода: скільки потрібно

Приготування

Щоб приготувати персики сиропом на зиму, візьмемо інгредієнти за списком.

Персики ретельно промиваємо під проточною водою, видаляючи з плодів ворсистість.

Персики розрізаємо навпіл і видаляємо кісточки.

Половинки персиків щільно вкладаємо в банки, які потрібно заздалегідь простерилізувати зручним способом (я роблю це над парою).

Персики у банках заливаємо кип'яченою водою. Потім накриваємо банки кришками та залишаємо в такому положенні на 15 хвилин.

Для приготування сиропу висипаємо в ковшок або каструльку цукровий пісок. З лимона вичавлюємо сік.

Воду зі банок потрібно перелити в ковшок до цукрового піску. Зручно користуватися спеціальною кришкою з отворами. Інгредієнти перемішуємо. Доводимо сироп до кипіння, проварюємо кілька хвилин.

Сироп, що вийшов, переливаємо в банки. Закочуємо банки кришками, заздалегідь прокип'яченими. Заготівлю з персиків ставимо на кришки, вкриваємо ковдрою і охолоджуємо повністю. Зберігати персики в сиропі потрібно у прохолодному місці.

Вдалої вам роботи на кухні та солодких заготовок на зиму!