Лечо з перцю та моркви

Перець – потрібний інгредієнт для заготівель на зиму. Пропоную зробити лечо з перцю та моркви, яке урізноманітнить ваші зимові запаси.

Перець – потрібний інгредієнт для заготівель на зиму. Мабуть, найпопулярніший різносол із перцем — це лечо. Пропоную доповнити перці морквою та помідорами. У результаті виходить смачне лечо з перцю та моркви, яке урізноманітнить ваші запаси на зиму. Лечо можна використовувати як закуску на святковому столі. Відмінно лечо поєднується з картоплею та м'ясом. Інгредієнти розраховані на баночку об'ємом 0,5 л.

Інгредієнти

  • Помідори: 300 г
  • Морква: 1 шт.
  • Солодкий болгарський перець: 3 шт.
  • Цукор: 1 ст. ложка
  • Сіль: 1 ч. ложка (без гірки)
  • Часник сушений: 0,5 ч. ложки
  • Оцет 9%: 1 ст. ложка
  • Олія рослинна: 40 мл

Приготування

Підготуємо інгредієнти для лікування. Всі овочі добре промиваємо. Очищаємо морквину та перці.

У помідорів зрізаємо місце, в якому знаходилася плодоніжка. Нарізаємо помідори невеликими шматочками. Відразу викладаємо їх у каструлю, у якій варитимемо лечо.

На черзі — морквина. Нарізаємо коренеплід невеликими брусочками. Нарізування викладаємо в каструлю.

Очищений від насіння перець для лечо нарізаємо у формі пелюсток.

Складові лечо солимо. Засипаємо до інгредієнтів цукровий пісок, сухий часник. Вливаємо олію.

На малому вогні варимо лечо з перцю та моркви 40 хвилин, періодично перемішуючи інгредієнти. Наприкінці варіння вливаємо оцет.

Готове лечо поміщаємо у стерилізовану банку. Закручуємо кришкою.

Банку ставимо на кришку. Накидаємо на банку ковдру та повністю остуджуємо. Зберігати лечо рекомендується у прохолодному місці. Хороших та смачних вам заготовок на зиму!