Сезон дозрівання овочів – чудова нагода приготувати на зиму різноманітні заготівлі. Пропоную вам один із варіантів смачної зимової закуски. У складі такої страви на зиму – помідори, болгарський перець, цибуля, морква та рис. Ось покроковий рецепт лечо з рисом та помідорами, який обов'язково має бути у ваших кулінарних записах.
Домашнє лечо з рисом та помідорами замінить гарнір, а також його можна використовувати для пісного раціону.
Інгредієнти
- Рис: 100 г
- Помідори: 500 г
- Солодкий болгарський перець: 500 г
- Цибуля ріпчаста: 150 г
- Морква: 150 г
- Олія рослинна: 50 мл
- Цукор: 30 г
- Сіль за смаком
- Оцет 9%: 30 мл
- Часник: 4 зубчики
- Спеції мелені: за смаком
Приготування
Готуємо необхідні інгредієнти. Очищаємо цибулю та морквину. Помідори промиваємо, з перцю видаляємо насіннєву коробочку.
Помідори без шкірки подрібнюємо за допомогою блендера або, як я зазвичай роблю, натираємо. Помідорну масу викладаємо у товстостінну каструлю.
Шинкуємо невеликими кубиками цибулю. Великою стружкою натираємо моркву.
Підготовлені плоди солодкого болгарського перцю подрібнюємо у формі невеликих брусків.
Приєднуємо до інгредієнтів у каструлі промитий рис. Засипаємо всі зазначені спеції. Вливаємо олію.
Каструлю з інгредієнтами ставимо на вогонь та готуємо протягом 40-50 хвилин. У процесі лечо перемішуємо.
За 5 хвилин до закінчення варіння додаємо в лечо подрібнений часник, перемішуємо. Каструлю з лечо знімаємо з вогню, вливаємо оцет, знову змішуємо інгредієнти.
Приготоване лечо з рисом та помідорами розфасовуємо в попередньо підготовлену тару (банки потрібно обов'язково простерилізувати разом із кришками). Заготівлю закупорюємо, укутуємо ковдрою або пледом і залишаємо, перевернувши на кришки, остудити протягом доби. Заготовку зберігаємо у прохолодному місці.