У моєму кулінарному блокноті є свої рецепти-улюбленці. До таких я відношу і заготовки з баклажанів. Серед моїх запасів завжди є лечо з баклажанів на зиму, приготування якого не потребує особливих зусиль. Інгредієнти лише нарізаються і гасять разом.
Простий покроковий рецепт лечо з баклажанів на зиму, я впевнена, освоїть будь-яка господиня, а результат ваших старань буде оцінений на найвищу оцінку.
Інгредієнти
- Баклажан: 500 г
- Помідори: 300 г
- Солодкий болгарський перець: 2-3 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Часник: 1-2 зубчики
- Олія рослинна: 40 мл
- Цукор: 1 ст. ложка
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Оцет 9%: 1 ст. ложка
Приготування
Для лечо готуємо овочі та спеції. Добре промиваємо баклажани, помідори, перець. Очищаємо цибулину та часникові зубки від лушпиння.
У баклажан зрізаємо хвостики. Нарізаємо баклажани у формі брусків чи кубиків. Заготівлю з баклажан трохи присипаємо сіллю, миску струшуємо. Так ми позбудемося гіркоти.
У каструлю вливаємо олію. Цибулю подрібнюємо півкільцями. Нарізку перекладаємо в олію. Починаємо гасіння.
Помідори подрібнюємо теркою або блендером. Переливаємо масу з помідорів у каструлю.
Солодкий болгарський перець нарізаємо для лечо смужками. Перекладаємо заготовку до решти інгредієнтів у каструлю.
Доповнюємо інгредієнти нарізкою із баклажанів.
Додаємо до овочевої заготівлі цукровий пісок, сіль на свій смак, потовчений часник. Кидаємо чорного меленого перчика.
Наше овочеве лечо з баклажанами томимо на помірному вогні під кришкою протягом 30 хвилин після закипання. Наприкінці вливаємо оцет.
Готове лечо з овочами та баклажанами розподіляємо по стерилізованим банкам і щільно закриваємо кришками. Перевертаємо банки із заготівлею верх дном, накидаємо на них теплу ковдру та остуджуємо так повністю. Потім зберігаємо лечо з баклажанів у прохолодній коморі!
Наше лечо готове, приємного апетиту!