Власницям електровафельниці точно стане в нагоді цей покроковий рецепт лимонних вафель, які виходять з легкою цитрусовою ноткою. Такі вафлі можна подати до чаювання разом із ягідним конфітюром, фруктовим варенням або джемом. Заміс тесту не забере у вас багато часу, а результат порадує ласунів.
Інгредієнти
- Яйце куряче: 2 шт.
- Цукор: 6-7 ст. ложок
- Сіль: 1 щіпка
- Молоко: 100 мл
- Олія вершкове: 70 г
- Борошно пшеничне: 1,5 ст.
- Розпушувач тіста: 1 ч. ложка
- Лимон: 1/2 шт.
Приготування
Підготуємо за списком необхідні продукти. Молоко має бути кімнатної температури, а масло попередньо розм'якшіть.
У миску розбиваємо курячі яйця. Засипаємо до них цукровий пісок та щіпку солі. Інгредієнти збиваємо до світлої пишної ваги.
У масу, що вийшла, вливаємо молоко і додаємо м'яке вершкове масло. Знов збиваємо інгредієнти.
У склад через дрібне сито пропускаємо пшеничне борошно вищого сорту разом з розпушувачем для тесту. Замішуємо тісто густе. За консистенцією воно схоже на тісто для оладок.
З половинки лимона вичавлюємо сік у тісто (2 ст. ложки). Шкірку натираємо. Лимонну цедру додаємо в тісто, перемішуємо.
Розігріваємо поверхню електровафельниці. Викладаємо в центр 2 столові ложки лимонного тіста.
Готуємо вафлі під кришкою приблизно 3-4 хвилини.
Чекаємо, коли лимонні вафлі охолонуть і можна подавати їх до чаювання. Частуйтесь на здоров'я!