Листковий салат з мяса та сиру

Смачний, ситний та апетитний листковий салат із м'яса та сиру урізноманітнить ваш щоденний раціон, вдало він впишеться і в меню для святкового столу.

Смачний, ситний та апетитний салат пропоную зробити з м'яса, доповнивши його сиром, яйцем та цибулею. Для рецепту можна взяти будь-яке відварене м'ясо – яловичину, курку, індичку, свинину. Салат викладатимемо шарами. Можна приготувати страву в загальному салатнику або використати порційні креманки. Такий листковий салат з м'яса та сиру урізноманітнить ваш щоденний раціон, вдало він впишеться і в меню для святкового столу.

Інгредієнти

  • М'ясо: 250 г (відварене будь-яке)
  • Сир твердий: 150 г
  • Цибуля фіолетова: 1 шт. (або звичайний)
  • Яйце куряче: 2 шт.
  • Сік лимонний: 1 ч. ложка
  • Майонез: 3 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Спеції мелені: за смаком
  • Зелень свіжа: для прикраси

Приготування

Щоб зробити листковий салат із м'яса та сиру, візьмемо потрібні продукти. Заздалегідь відварюємо курячі яйця (9-10 хвилин після закипання води), потім остуджуємо їх у крижаній воді та очищаємо.

Очищаємо цибулю, нарізаємо її маленькими шматочками. Викладаємо перший шар салату, збризкуємо нарізку цибулі лимонним соком і покриваємо майонезом.

Відварене м'ясо нарізаємо шматочками та формуємо наступний шар. За смаком солимо, перчимо.

М'ясний шар покриваємо соусом.

Відварені курячі яйця крупно натираємо та викладаємо шар. Цей шар трохи солимо, також змащуємо майонезом.

Завершальний шар нашого м'ясного салату – сир. Крупно натираємо сир, формуємо шар та покриваємо його майонезом.

Листковий м'ясний салат з сиром прикрашаємо подрібненою зеленню на власний розсуд. Салат ставимо в холодильник, щоб шари просочилися, а потім подаємо на стіл.

Всім смачного!