Швидко, смачно та ситно можна приготувати страву, використовуючи макаронні вироби. Пропоную зробити макарони із сиром на сковороді, які легко вгамують голод під час перекушування. Для рецепту можна взяти макарони будь-якої форми – пір'я, ріжки, спіральки, черепашки. Сир бажано використовувати тверді сорти.
Інгредієнти
- Макарони: 150 г
- Бульйон: 500 мл (або вода)
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
- Сіль за смаком
Приготування
Щоб зробити макарони із сиром на сковороді, візьмемо потрібні продукти. Бульйон можна замінити кип'яченою водою. Очищаємо цибулю.
На сковороді розігріваємо олію. Цибулю дрібно шаткуємо шматочками. Цибулеву нарізку відправляємо в гарячу олію та пасеруємо, періодично перемішуючи, 3 хвилини.
Коли цибуля стане трохи рум'яною, всипаємо на сковороду макарони. Перемішуємо. Обсмажуємо макарони разом із цибулею 2 хвилини.
До макаронів вливаємо гарячий м'ясний бульйон чи кип'ячену воду. На смак солимо і перемішуємо.
Сковороду накриваємо кришкою. Варимо макарони на сковороді приблизно 15 хвилин.
Макарони готові. Дрібно натираємо сир і посипаємо марони. Сковороду знову накриваємо кришкою і так тримаємо макарони хвилинку. Сир за цей час добре встигне розплавитись.
Макарони з сиром одразу перекладаємо на тарілки. За бажанням можна прикрасити блюдо зеленню.
Пригощайтеся всім приємного апетиту!