Якщо вам подобається випічка з яскраво вираженим апельсиновим смаком, то впевнена, вам сподобається смачний домашній манник на кефірі з апельсином, в якому цитрусовий використовується повністю.
Випічка з манки у поєднанні з апельсином виходить повітряною та пишною. Цитрусовий робить пиріг з манкою вологим, він не кришиться, підходить і для дітей, і для дорослих.
Мій покроковий рецепт манника на кефірі з апельсином обов'язково впишеться у вашу кулінарну колекцію домашньої простої випічки.
Інгредієнти
- Крупа манна: 1 ст.
- Кефір: 1 ст.
- Цукор: 1 ст.
- Борошно: 5 ст. ложок
- Яйце куряче: 2 шт.
- Розпушувач тіста: 1 ч. ложка
- Апельсин: 1 шт.
Приготування
Для реалізації рецепту беремо продукти, зазначені у списку інгредієнтів, відміряємо їх у потрібній кількості.
У широку робочу миску засипаємо вказану норму манної крупи. Заливаємо її кефіром будь-якої жирності (кімнатної температури) і ретельно перемішуємо. Манний склад для набухання залишаємо на 30 хвилин.
В окрему миску розбиваємо пару курячих яєць. Додаємо солодкий інгредієнт – цукор – і міксером збиваємо, доводячи до однорідної пишної маси.
Манна крупа набрякла, переправляємо в неї збиті з цукром яйця. Перемішуємо.
Висипаємо просіяне пшеничне борошно разом з розпушувачем для тіста.
Добре змішуємо інгредієнти так, щоб вийшло однорідне тісто манне.
З ретельністю промиваємо апельсин, адже ми будемо використовувати його для манника разом із шкіркою. На дрібній тертці натираємо цедру. М'якуш без білих перегородок і насіння рубаємо шматочками. Апельсинові заготовки відправляємо у тісто.
Манне тісто зі шматочками апельсина викладаємо у форму, призначену для випікання.
У духовку пиріг із манної крупи та апельсина відправляємо на 40 хвилин, виставивши температурний режим на 180 градусів.
Чекаємо, коли манник з апельсинами охолоне, ділимо пиріг на порції та пригощаємось. Приємного всім перекушування!