Манник на кефірі з яблуками в духовці

Для приготування пирога з манної крупи потрібні такі інгредієнти, які є в наших кулінарних запасниках. Яблука можна взяти будь-якого ґатунку.

Чи збираєтеся почаевничати з подружками чи в колі своїх улюблених домочадців? Пропоную до чайних посиденьок спекти в духовці найсмачніший манник на кефірі з яблуками в духовці, спробувати шматочок якого навряд чи хтось відмовиться. Для реалізації рецепту домашнього пирога з манної крупи з яблучною начинкою потрібні звичайні інгредієнти, які завжди є в наших кулінарних запасниках. Яблука можна взяти будь-якого ґатунку.

Мій покроковий рецепт манника з яблуками підійде і як смачний десерт для святкового застілля. Манний пиріг «підкуповує» своєю приємною пухкою структурою та захованими усередині випічки яблучними шматочками.

Інгредієнти

  • Крупа манна: 1 ст.
  • Цукор: 1 ст.
  • Кефір: 1 ст. (будь-якої жирності)
  • Борошно пшеничне: 1 ст.
  • Яблуко: 2 шт.
  • Яйце куряче: 1-2 шт.
  • Кориця мелена: 1 ч. ложка
  • Ванілін: за смаком
  • Розпушувач тіста: 0,5 ч. ложки

Приготування

Для випікання домашнього пирога відміряємо продукти. Для манки, цукру, кефіру та борошна використовуємо одну мірну склянку. Яблука промиваємо.

У широку робочу чашку всипаємо цукровий пісок. Додаємо манну крупу, змішуючи її із солодким інгредієнтом. Сипучу суміш заливаємо кефіром.

Щоб манка набрякла, добре перемішуємо вміст у чашці. Даємо рідкій суміші постояти осторонь протягом 30 хвилин.

Куряче яйце вбиваємо в невелику ємність, збиваємо. Яєчну суміш вливаємо в набряклу манку.

Доповнюємо манку пряною меленою корицею, для аромату підсипаємо ванілін, а щоб пиріг був пишним – розпушувач.

На черзі — борошно пшеничне. Перед додаванням її обов'язково просіяти. Борошно вводимо невеликими порціями, одночасно працюючи віночком.

Очищаємо від шкірки та насіння яблучні плоди. Подрібнюємо їх невеликими скибочками. Заготівлю з яблук викладаємо у манне тісто. Перемішуємо.

Густу основу для манника перекладаємо силіконову форму, призначену для випікання кулінарних виробів.

Прогріваємо духову шафу заздалегідь до 180 градусів. Пиріг із манки з яблуками тримаємо у духовці 50 хвилин.

Пиріг готовий. Манник спочатку повністю остудити, не виймаючи з форми. Розрізаємо манник на шматочки та пригощаємось на здоров'я!