Манти з гарбузом та фаршем

Пропоную приготувати соковиті манти з гарбузом та фаршем. Зліплені манти можна відразу приготувати на пару або заморозити "про запас".

Для любителів ситних домашніх мантів пропоную зробити їх із гарбузом. Соковиті манти з гарбузом та фаршем – відмінний варіант для святкового меню. Для начинки крім свіжого гарбуза буде потрібно м'ясний фарш, картопля і цибуля. Поєднання цих інгредієнтів робить манти смачними та смачними.

Тісто для мантів замісимо на воді з використанням олії та сирого яйця. Зліплені манти з гарбузом, картоплею та фаршем можна відразу приготувати на пару або заморозити «про запас».

Для тесту

  • Борошно пшеничне: 3,5 ст.
  • Вода тепла: 1 ст.
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки
  • Сіль: 1 ч. ложка
  • Яйце куряче: 1 шт.

Для начинки

  • Фарш м'ясний: 300 г
  • Картопля: 2 шт.
  • Гарбуз: 200 г
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Спеції мелені: за смаком

Приготування

Підготуємо потрібні продукти для ліплення домашніх мантів. Фарш має бути розмороженим. Картоплю, гарбуз та цибулю очищаємо. З гарбуза видаляємо насіння.

Почнемо реалізацію рецепту із замісу тіста. В об'ємну миску через дрібне сито пропускаємо борошно. До просіяного борошна додаємо сіль, перемішуємо. Розбиваємо в борошно яйце, вливаємо олію і теплу кип'ячену воду. Замішуємо еластичне тісто. Грудка тіста обертаємо харчовою плівкою і на час готування начинки прибираємо в прохолодне місце без протягів.

Зробимо для мант начинку. Картоплю подрібнюємо у формі дрібних кубиків. Заготівлю перекладаємо в миску. Доповнюємо картопляну нарізку натертим гарбузом.

Перекладаємо до інгредієнтів у миску м'ясний фарш і нарізану дрібними шматочками цибулю.

Компоненти начинки між собою ретельно змішуємо, не забувши посолити на свій смак, приправити меленими спеціями.

Тісто, розділивши на 3-4 шматки, розкочуємо в тонкі пласти, з яких вирізаємо кулінарним кільцем тонкі заготовки-коржі. На заготовки кладемо начинку (приблизно повну столову ложку).

Беремо протилежні краї заготовки, піднімаючи над начинкою. Скріплюємо. Потім защипуємо краї, що залишилися, а кінці з'єднуємо. Подібним чином ліпимо усі манти.

Піддон для приготування мантів змащуємо олією. Поміщаємо на піддон сформовані манти, залишаючи між виробами місце.

Манти з гарбузом, картоплею та фаршем тримаємо на пару 45 хвилин.

Відразу подаємо готові манти з гарбузом та фаршем до столу, розташувавши по сусідству свій улюблений соус. Частуйтесь на здоров'я!