Домашні манти — смачна та ситна страва, яку можна включити у святкове меню. Для начинки найчастіше використовують яловичину, баранину, свинину. М'ясо зазвичай доповнюють цибулею, картоплею, гарбузом. А я пропоную приготувати манти з куркою та кабачками, які виходять соковитими та апетитними. До столу манти краще запропонувати із соусами.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне: 300 г
- Вода кип'ячена: 150 мл (кімнатної температури)
- Олія рослинна: 1 ч. ложка
- Яйце куряче: 1 шт. (невелике)
- Сіль: 0,5 ч. ложки (+ для начинки за смаком)
- Філе куряче: 300 г
- Кабачок: 150 г (очищений)
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Щоб приготувати манти з куркою та кабачками, візьмемо потрібні інгредієнти. Кабачок та цибулю очищаємо.
У широку миску просіюємо борошно. Всипаємо до неї сіль і перемішуємо. У центр борошна розбиваємо яйце і вливаємо олію.
Потім вливаємо в борошно воду.
Змішуємо інгредієнти спочатку за допомогою ложки у мисці, потім процес замісу переносимо на стіл. Тісто для мантів має вийти в міру пружним та еластичним. Тісто накриваємо рушником і залишаємо осторонь.
Очищений кабачок для начинки нарізаємо маленькими кубиками. Цибулю шаткуємо шматочками.
Куряче філе нарізаємо шматочками і прокручуємо через м'ясорубку. Фарш, що вийшов, з курки перекладаємо до подрібнених кабачків і цибулі. Компоненти начинки добре перемішуємо.
Тісто ділимо на 3-4 шматки, кожен розкочуємо в тонкий пласт (приблизна товщина 2 мм). За допомогою кільця сервіровки вирізаємо круглі заготовки для мантів (я використовувала кільце діаметром 10 см).
Розміщуємо на кожній заготівлі столову ложку начинки. Формуємо манти (фото вам на допомогу). Виходить приблизно 35 штук.
Манти готуємо, використовуючи мультиварку (режим «на пару», 30 хвилин) або мантоварку. Частину мантів заморожуємо «про запас».
Манти з куркою та кабачками вийшли соковитими, ситними та смачними. Подаємо на стіл із улюбленим соусом. Всім смачного!