Морквина – звичний інгредієнт у запасниках будь-якої господині. Як правило, цим інгредієнтом доповнюють основні страви – супи, печеня, підливи, тушковані страви. Але і як самостійна закуска морква хороша! Пропоную вам зробити мариновану моркву разом із часником. До речі, морквина та часникові зубки – це чудовий гастрономічний «союз». Майте на увазі, що маринована морква з часником за запропонованою рецептурою зберігається в холодильнику не більше місяця.
Інгредієнти
- Морква: 500 г
- Часник: 200 г
- Вода: 1 л
- Цукор: 40 г
- Сіль: 40 г
- Оцет 9%: 100 мл
- Лист лавровий: 2 шт.
- Перець чорний (горошком): 25 шт.
- Гвоздика в бутонах: 6 шт.
Приготування
Беремо продукти за списком. Кількість можна збільшити чи зменшити пропорційно. Промиваємо моркву і очищаємо її зручним способом (ножем або овочечисткою). Головку часнику розбираємо на зубки, які відразу очищаємо від лушпиння.
Очищену морквину для маринування нарізаємо у формі кругляшою товщиною півсантиметра.
Підготовлені часникові зубки розрізаємо на 2 або більше частин, залежно від розміру.
Заготівлю із подрібненої моркви укладаємо в чисті банки, чергуючи з часником.
У каструлю невеликого об'єму вливаємо воду і кип'ятимо з додаванням цукрового піску і солі. У процесі завантажуємо в маринад лаврушку, горошки перцю та гвоздику. Кип'ятимо маринад 10 хвилин, потім з вогню знімаємо та вливаємо столовий оцет.
Нарізку з моркви та часнику в банці заливаємо приготованим пікантним маринадом. Банки фіксуємо кришками і залишаємо остигати при кімнатній температурі. Знімати пробу можна вже наступного дня!
Смачна морква, маринована з часниковими зубками, готова! Приємної дегустації!