Маринована скумбрія у банку

Любителі рибних закусок точно оцінять смачну страву зі свіжої скумбрії. Смачна маринована скумбрія в банці відмінно поєднується при подачі з відвареною картоплею.

Любителі та шанувальники рибних закусок точно оцінять смачну страву зі свіжої скумбрії. Пропоную замаринувати скумбрію разом із цибулею та спеціями у банку. Результат ваших старань обов'язково отримає найвищу позначку! Смачна маринована скумбрія в банці відмінно поєднується при подачі з відвареною картоплею. Готуйте із задоволенням!

Інгредієнти

  • Скумбрія: 1-2 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Часник: 2 зубчики
  • Цукор: 1 ч. ложка
  • Сіль: 1 ст. ложка (з гіркою)
  • Оцет 9%: 3 ст. ложки
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки
  • Лист лавровий: 1 шт.
  • Перець запашний горошком: 3 шт.
  • Чорний перець – мелений: 3 щіпки

Приготування

Візьмемо для маринування риби вказані інгредієнти. Не потрібно повністю розморожувати скумбрію, риба має бути підмороженою. Очищаємо цибулю та часникові зубчики.

Підготуємо для маринування скумбрію. У рибки зрізаємо голову, хвіст та плавці. Випаровуємо черевце, видаляємо нутрощі. Обов'язково позбавляємось чорної плівки всередині.

Скумбрію нарізаємо невеликими шматочками завтовшки приблизно 2 см. Перекладаємо рибні шматочки в миску.

Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями, а часникові зубчики – пластинками. Перекладаємо нарізку з цибулі та часнику до скумбрії.

До вмісту вливаємо олію та столовий оцет. Всипаємо цукор та сіль. Додаємо горошини перцю та поламаний лавровий лист. Перчим.

А тепер рибні шматочки акуратно перемішуємо зі спеціями.

Рибні шматочки разом із цибулею закладаємо щільно у скляну банку. Банку накриваємо кришкою і забираємо скумбрію маринуватися в холодильник на добу.

Смачна пікантна маринована скумбрія у банку готова. Із задоволенням пригощаємось! Всім смачного!