Любителі та шанувальники рибних закусок точно оцінять смачну страву зі свіжої скумбрії. Пропоную замаринувати скумбрію разом із цибулею та спеціями у банку. Результат ваших старань обов'язково отримає найвищу позначку! Смачна маринована скумбрія в банці відмінно поєднується при подачі з відвареною картоплею. Готуйте із задоволенням!
Інгредієнти
- Скумбрія: 1-2 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Часник: 2 зубчики
- Цукор: 1 ч. ложка
- Сіль: 1 ст. ложка (з гіркою)
- Оцет 9%: 3 ст. ложки
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
- Лист лавровий: 1 шт.
- Перець запашний горошком: 3 шт.
- Чорний перець – мелений: 3 щіпки
Приготування
Візьмемо для маринування риби вказані інгредієнти. Не потрібно повністю розморожувати скумбрію, риба має бути підмороженою. Очищаємо цибулю та часникові зубчики.
Підготуємо для маринування скумбрію. У рибки зрізаємо голову, хвіст та плавці. Випаровуємо черевце, видаляємо нутрощі. Обов'язково позбавляємось чорної плівки всередині.
Скумбрію нарізаємо невеликими шматочками завтовшки приблизно 2 см. Перекладаємо рибні шматочки в миску.
Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями, а часникові зубчики – пластинками. Перекладаємо нарізку з цибулі та часнику до скумбрії.
До вмісту вливаємо олію та столовий оцет. Всипаємо цукор та сіль. Додаємо горошини перцю та поламаний лавровий лист. Перчим.
А тепер рибні шматочки акуратно перемішуємо зі спеціями.
Рибні шматочки разом із цибулею закладаємо щільно у скляну банку. Банку накриваємо кришкою і забираємо скумбрію маринуватися в холодильник на добу.
Смачна пікантна маринована скумбрія у банку готова. Із задоволенням пригощаємось! Всім смачного!