Мариновані солодкі помідори з запашним перцем та часником

Якщо ви любите заготовляти на зиму помідори, скористайтеся цим рецептом. Виходять мариновані солодкі помідори з запашним перцем і часником апетитними та смачними.

Якщо ви любите заготовляти помідори на зиму, то рекомендую до реалізації цей покроковий рецепт. Пропоную замаринувати помідори з цукром, запашним перцем та часником. Виходять мариновані солодкі помідори з запашним перцем та часником з пікантним смаком, апетитними.

Для рецепту краще взяти помідори невеликого розміру (підійдуть чері чи коктейльні). Кількість інгредієнтів розрахована на банку об'ємом 0,5 л. Скляну тару обов'язково простеризуйте, а кришку прокип'ятіть.

Інгредієнти

  • Помідори чері: 300 г (або коктейльні)
  • Сіль: 5 г
  • Цукор: 30 г
  • Лист лавровий: 1 шт.
  • Часник: 1 зубчик
  • Перець запашний горошком: 2 шт.
  • Оцет 9%: 15 мл

Приготування

Щоб зробити на зиму мариновані помідори із цукром, візьмемо потрібні інгредієнти.

Ретельно промиваємо під проточною водою помідори. Щоб помідори не полопалися під час маринування, зробимо невеликі проколи в місці, де знаходилася плодоніжка, за допомогою зубочистки або шпажки.

На дно простерилізованої банки кладемо очищений зубчик часнику, лавровий лист, додаємо горошини запашного перцю.

Банку заповнюємо повністю помідорами.

Помідори в банці заливаємо окропом. Закриваємо банку кришкою та залишаємо в такому положенні на 10 хвилин.

Акуратно зливаємо воду з банки в ковшок. Зручно скористатися спеціальною кришкою із дірочками. Додаємо у воду цукор, сіль, вливаємо столовий оцет. Перемішуємо інгредієнти, доводимо до кипіння та знімаємо з плити.

Приготований маринад виливаємо до помідорів. Банку відразу закручуємо кришкою. Перевіряємо банку на герметичність, перевернувши її на бік.

Банку із заготівлею ставимо вгору дном. Укутуємо банку ковдрою або пледом, шаллю і залишаємо повністю остуджуватися. Після цього рекомендується зберігати мариновані солодкі помідори в прохолодному місці.

Смачних вам заготовок на зиму, приємного апетиту!