Якщо ви любите заготовляти помідори на зиму, то рекомендую до реалізації цей покроковий рецепт. Пропоную замаринувати помідори з цукром, запашним перцем та часником. Виходять мариновані солодкі помідори з запашним перцем та часником з пікантним смаком, апетитними.
Для рецепту краще взяти помідори невеликого розміру (підійдуть чері чи коктейльні). Кількість інгредієнтів розрахована на банку об'ємом 0,5 л. Скляну тару обов'язково простеризуйте, а кришку прокип'ятіть.
Інгредієнти
- Помідори чері: 300 г (або коктейльні)
- Сіль: 5 г
- Цукор: 30 г
- Лист лавровий: 1 шт.
- Часник: 1 зубчик
- Перець запашний горошком: 2 шт.
- Оцет 9%: 15 мл
Приготування
Щоб зробити на зиму мариновані помідори із цукром, візьмемо потрібні інгредієнти.
Ретельно промиваємо під проточною водою помідори. Щоб помідори не полопалися під час маринування, зробимо невеликі проколи в місці, де знаходилася плодоніжка, за допомогою зубочистки або шпажки.
На дно простерилізованої банки кладемо очищений зубчик часнику, лавровий лист, додаємо горошини запашного перцю.
Банку заповнюємо повністю помідорами.
Помідори в банці заливаємо окропом. Закриваємо банку кришкою та залишаємо в такому положенні на 10 хвилин.
Акуратно зливаємо воду з банки в ковшок. Зручно скористатися спеціальною кришкою із дірочками. Додаємо у воду цукор, сіль, вливаємо столовий оцет. Перемішуємо інгредієнти, доводимо до кипіння та знімаємо з плити.
Приготований маринад виливаємо до помідорів. Банку відразу закручуємо кришкою. Перевіряємо банку на герметичність, перевернувши її на бік.
Банку із заготівлею ставимо вгору дном. Укутуємо банку ковдрою або пледом, шаллю і залишаємо повністю остуджуватися. Після цього рекомендується зберігати мариновані солодкі помідори в прохолодному місці.
Смачних вам заготовок на зиму, приємного апетиту!