Медові вафлі в електровафельниці

Приготувати смачні вафлі нескладно, використовуючи електровафельницю. Виходять медові вафлі в електровафельниці з хрусткою скоринкою зовні та ніжною структурою всередині.

Приготувати смачні домашні вафельки з медовим ароматом буде нескладно, використовуючи електровафельницю. Виходять медові вафлі по-домашньому в електровафельниці з приємною хрусткою скоринкою зовні та ніжною структурою всередині. До складу інгредієнтів для тесту я додала цукор, але можна цей продукт виключити в залежності від якості меду та смакових уподобань. Отже, приступаємо.

Інгредієнти

  • Мед: 25 г (приблизно 2,5 ч. ложки)
  • Борошно пшеничне: 140 г
  • Молоко: 175 мл
  • Олія вершкове: 25 г
  • Сіль: 1 щіпка
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Цукор: 1 ст. ложка (або за бажанням)

Приготування

Щоб спекти в електровафельниці медові вафлі, підготуємо потрібні продукти. Олію потрібно розтопити і остудити до кімнатної температури. Молоко трохи прогріти, щоб воно було теплим. Якщо у вас мед загуснув, його потрібно розтопити на водяній бані.

У широку миску розбиваємо куряче яйце. Додаємо до нього рідкий мед, всипаємо цукор (за бажанням) та щіпку солі.

Інгредієнти перемішуємо ручним віночком, щоб вийшла однорідна суміш.

У цю суміш вливаємо тепле молоко та ще раз перемішуємо інгредієнти.

У яєчно-молочний склад, що утворився, просіюємо пшеничне борошно. Перемішуємо інгредієнти до одержання густого тіста.

У тісто вливаємо розтоплене та остуджене вершкове масло.

Змішуємо знову інгредієнти. Вийшло однорідне густе тісто без грудочок. Тесту даємо "відпочити" протягом 5 хвилин.

За необхідності змащуємо панелі електровафельниці олією та розігріваємо. У центр вафельниці викладаємо по 2 повні столові ложки тіста. Випікаємо вафлі по 3-4 хвилини. Готові медові вафлі охолоджуємо на ґратах.

Медові вафлі вийшли смачними та ароматними. Приємного всім чаювання!