Приготувати смачні домашні вафельки з медовим ароматом буде нескладно, використовуючи електровафельницю. Виходять медові вафлі по-домашньому в електровафельниці з приємною хрусткою скоринкою зовні та ніжною структурою всередині. До складу інгредієнтів для тесту я додала цукор, але можна цей продукт виключити в залежності від якості меду та смакових уподобань. Отже, приступаємо.
Інгредієнти
- Мед: 25 г (приблизно 2,5 ч. ложки)
- Борошно пшеничне: 140 г
- Молоко: 175 мл
- Олія вершкове: 25 г
- Сіль: 1 щіпка
- Яйце куряче: 1 шт.
- Цукор: 1 ст. ложка (або за бажанням)
Приготування
Щоб спекти в електровафельниці медові вафлі, підготуємо потрібні продукти. Олію потрібно розтопити і остудити до кімнатної температури. Молоко трохи прогріти, щоб воно було теплим. Якщо у вас мед загуснув, його потрібно розтопити на водяній бані.
У широку миску розбиваємо куряче яйце. Додаємо до нього рідкий мед, всипаємо цукор (за бажанням) та щіпку солі.
Інгредієнти перемішуємо ручним віночком, щоб вийшла однорідна суміш.
У цю суміш вливаємо тепле молоко та ще раз перемішуємо інгредієнти.
У яєчно-молочний склад, що утворився, просіюємо пшеничне борошно. Перемішуємо інгредієнти до одержання густого тіста.
У тісто вливаємо розтоплене та остуджене вершкове масло.
Змішуємо знову інгредієнти. Вийшло однорідне густе тісто без грудочок. Тесту даємо "відпочити" протягом 5 хвилин.
За необхідності змащуємо панелі електровафельниці олією та розігріваємо. У центр вафельниці викладаємо по 2 повні столові ложки тіста. Випікаємо вафлі по 3-4 хвилини. Готові медові вафлі охолоджуємо на ґратах.
Медові вафлі вийшли смачними та ароматними. Приємного всім чаювання!