Смачні, ніжні за структурою та м'які млинці приготувати на сковороді можна за різними рецептами. Мені подобається кулінарний варіант, для якого тісто замішується на гарячому молоці та сметані. Домашні млинці на гарячому молоці та сметані запропонувати до перекушування краще з варенням, згущеним молоком, медом (або на вашу перевагу). Трапеза з млинцями сподобається і дорослим, і дітям.
Інгредієнти
- Молоко: 350 мл
- Сметана (20%): 2 ст. ложки
- Борошно пшеничне: 130 г
- Яйце куряче: 1 шт.
- Цукор: 1 ст. ложка (або до смаку)
- Сіль: 0,5 ч. ложки
- Сода харчова: 0,5 ч. ложки
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
Приготування
Щоб посмажити на сковороді млинці на гарячому молоці та сметані, підготуємо вказані продукти.
У широку робочу миску пропускаємо через сито все пшеничне борошно. Додаємо до борошна столову ложку цукру та половину чайної ложки солі. Між собою сипкі інгредієнти змішуємо.
В іншу миску розбиваємо яйце і додаємо до нього сметану. Перемішуємо інгредієнти так, щоб вийшов однорідний склад.
Суміш, яка у нас вийшла, переливаємо на муку. Перемішуємо борошно та сметанну суміш (вийде густа борошняна маса).
Свіже молоко виливаємо в каструльку або ковшок. Розігріваємо молоко до 60 градусів. У гаряче молоко всипаємо соду і перемішуємо.
Гаряче молоко невеликими частинами починаємо вливати в борошняний склад. У процесі постійно працюємо віночком. На виході виходить тісто млинної ніжної консистенції.
У млинце тісто вливаємо 3 столові ложки рослинної олії. Перемішуємо. Залишаємо тісто за кімнатної температури на 20 хвилин.
Поверхню сковороди змащуємо олією. Виливаємо порцію млинця на сковорідку, розподіляючи по всій поверхні. Смажимо млинці приблизно по хвилині з кожного боку. Сковорідку більше змащувати не потрібно лише за необхідності.
Домашні млинці на гарячому молоці та сметані подаємо до столу. Всім смачного!