Якщо ви добре справляєтеся з базовим рецептом приготування класичних млинців, то можна і поекспериментувати на кухні. Звичну випічку зробимо з новим смаком, використовуючи цей покроковий рецепт млинців на квасі, які виходять ніжним карамельним кольором.
Структура у таких млинців ніжна та пориста. Вони чудово доповнять чашечку ароматного чаю за сніданком.
Інгредієнти
- Квас: 1 ст.
- Яйце куряче: 2 шт.
- Борошно пшеничне: 3/4 ст.
- Цукор: 1 ст. ложка
- Сіль: щіпка
- Сода харчова: 1/4 ч. ложки
- Олія рослинна: 1 ст. ложка
Приготування
Підготуємо продукти і приступимо до замішування млинця. Квас я використовувала покупний.
Почнемо з курячих яєць. Розбиваємо їх у глибоку миску. Засипаємо цукор і невелику дрібку солі. Віночком (а краще міксером) інгредієнти збиваємо.
У однорідний яєчний склад, що вийшов, заливаємо квас і кидаємо соду. Почнеться реакція взаємодії соди з квасом, і потрібно.
У рідку основу для млинця засипаємо борошно. Продукт обов'язково слід просіяти, щоб наситити борошно киснем та виключити дрібні смітники у майбутньому тесті.
Добре замішуємо інгредієнти, щоб тісто вийшло за однорідною консистенцією, і в ньому не було грудочок.
На завершення замісу додаємо в млинце рослинне масло і перемішуємо знову.
Важливий момент у смаженні млинців – підготовка сковороди. Змащуємо поверхню олією, розігріваємо. Половником зачерпуємо порцію млинця на квасі і розподіляємо його по дну сковороди. Смажимо з кожного боку.
Рум'яні млинці на квасі готові! Приємного апетиту всім!