Млинці на квас

Пропоную поекспериментувати у приготуванні млинців та зробити млинці на квасі. Млинці виходять ніжного карамельного кольору з ніжною та пористою структурою.

Якщо ви добре справляєтеся з базовим рецептом приготування класичних млинців, то можна і поекспериментувати на кухні. Звичну випічку зробимо з новим смаком, використовуючи цей покроковий рецепт млинців на квасі, які виходять ніжним карамельним кольором.

Структура у таких млинців ніжна та пориста. Вони чудово доповнять чашечку ароматного чаю за сніданком.

Інгредієнти

  • Квас: 1 ст.
  • Яйце куряче: 2 шт.
  • Борошно пшеничне: 3/4 ст.
  • Цукор: 1 ст. ложка
  • Сіль: щіпка
  • Сода харчова: 1/4 ч. ложки
  • Олія рослинна: 1 ст. ложка

Приготування

Підготуємо продукти і приступимо до замішування млинця. Квас я використовувала покупний.

Почнемо з курячих яєць. Розбиваємо їх у глибоку миску. Засипаємо цукор і невелику дрібку солі. Віночком (а краще міксером) інгредієнти збиваємо.

У однорідний яєчний склад, що вийшов, заливаємо квас і кидаємо соду. Почнеться реакція взаємодії соди з квасом, і потрібно.

У рідку основу для млинця засипаємо борошно. Продукт обов'язково слід просіяти, щоб наситити борошно киснем та виключити дрібні смітники у майбутньому тесті.

Добре замішуємо інгредієнти, щоб тісто вийшло за однорідною консистенцією, і в ньому не було грудочок.

На завершення замісу додаємо в млинце рослинне масло і перемішуємо знову.

Важливий момент у смаженні млинців – підготовка сковороди. Змащуємо поверхню олією, розігріваємо. Половником зачерпуємо порцію млинця на квасі і розподіляємо його по дну сковороди. Смажимо з кожного боку.

Рум'яні млинці на квасі готові! Приємного апетиту всім!