Млинці на молоці без яєць

Якщо в холодильнику немає яєць, а вам хочеться млинців, то не обов'язково бігти до магазину за цим продуктом. Можна приготувати смачні млинці на молоці без яєць.

При замішуванні млинця, як правило, господині використовують курячі яйця. Але погодьтеся, що трапляються ситуації, коли дуже хочеться скуштувати смачних домашніх млинців, а в холодильнику немає курячих яєць. Не обов'язково бігти в магазин за цим продуктом, а можна спекти млинці на молоці без яєць, які хороші при подачі з варенням, джемом, медом сметаною. Також така випічка зі сковороди підходить і для фарширування будь-якою начинкою. Млинці без яєць виходять апетитними, тонкими.

Інгредієнти

  • Молоко: 2 ст.
  • Борошно пшеничне: 1 ст.
  • Цукор: 1-2 ст. ложки
  • Сіль: 0,5 ч. ложки
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки
  • Розпушувач тіста: 0,5 ч. ложки

Приготування

За списком відміряємо необхідну кількість продуктів для замісу млинця без яєць. Увага, молоко має бути теплим. Кількість цукрового інгредієнта – на ваш розсуд.

Для приготування тіста підбираємо широку ємність. Просіюємо до неї всю порцію пшеничного борошна. Додаємо до борошна цукровий пісок, сіль та розпушувач для тіста.

Акуратно між собою сипучі інгредієнти перемішуємо. Повинен вийти однорідний склад.

У борошняну суміш починаємо вливати тепле молоко.

Одночасно працюємо віночком, щоб довести інгредієнти до ніжного млинця, в якому немає грудочок.

У млинце, що вийшло, без яєць вливаємо рослинне масло без запаху. Знову перемішуємо. Миску з тестом накриваємо рушником і даємо йому дозріти протягом 10-15 хвилин.

Сковороду змащуємо злегка олією. Добре прогріваємо поверхню. Порцію тіста за допомогою ополоника виливаємо на сковороду, випікаємо з двох сторін до рум'янцю тонкі млинці. За потреби в процесі випікання змащуйте сковороду олією.

Млинці без яєць на молоці готові до трапези. Приємного та смачного перекушування!