Млинці на скромному кефірі

Багато господарок стикалися з ситуацією, коли «переглянули» свіжість кефіру, і він просто прокис. Можна приготувати смачні млинці на кефірі.

Я думаю, що багато господарок стикалися з ситуацією, коли «переглянули» свіжість кефіру, і він просто прокис. Не поспішайте такий кисломолочний напій утилізувати. Скелі кефір – чудовий продукт для замісу млинця. З такого інгредієнта виходять чудові млинці, які просто тануть у роті. Домашні млинці на кефірі можна запропонувати до столу, полив розтопленим вершковим маслом, або доповнивши сметаною, медом, варенням.

Інгредієнти

  • Кефір: 400 мл (скисший)
  • Борошно пшеничне: 130 г
  • Цукор: 1,5-2 ст. ложки
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Сіль: 0,5 ч. ложки
  • Сода харчова: 0,5 ч. ложки
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки

Приготування

Підготуємо набір для випічки домашніх млинців. Для замішування візьміть глибоку ємність.

У відповідний посуд розбиваємо стандартне за розміром куряче яйце. До нього підсипаємо цукор (порція солодкого інгредієнта – на ваш смак) та сіль.

Користуючись віночком, міксером або звичайною вилкою, яйце зі спеціями збиваємо. Повинен вийти однорідний склад із невеликою пінкою зверху.

До кефіру додаємо соду, щоб погасити її. Потім кефір переливаємо в ємність яєчну масу.

Оптимально змішуємо компоненти. Рідку основу для тесту підготовлено.

У цю основу підсипаємо борошно, обов'язково просіяне. Завдяки процесу просіювання млинці вийдуть повітряними та ніжними.

Перемішуємо інгредієнти до одержання млинця без грудочок. У тісто наостанок вливаємо олію без запаху, щоб млинці не прилипали при випіканні до дна сковороди. Ще раз перемішуємо.

Поверхню сковороди змащуємо олією чи шматочком свіжого сала. Коли дно добре прогріється, починаємо випікання млинців. З кожного боку млинець підсмажуємо 40-50 секунд.

Млинці, приготовані зі скифілого кефіру, вийшли апетитними та ситними. Подаємо їх одразу до столу. Навіть коли млинці охолонуть, вони залишаються смачними!