Для ситної трапези пропоную зробити млинці фаршировані ліверною ковбасою. Для рецепту потрібні бюджетні інгредієнти, але випічка виходить дуже смачною та апетитною. Замісимо для млинців тісто на яйцях та молоці. Начинку приготуємо на сковороді разом із цибулею. Домашні млинці з ліверною ковбасою – оптимальний варіант для сімейного перекушування.
Для тесту
- Яйце куряче: 2 шт.
- Цукор: 1 ст. ложка
- Сіль: 1 ч. ложка
- Молоко: 400 мл
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
- Борошно пшеничне: 1 ст.
Для начинки
- Ковбаса ліверна: 250 г
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Для фарширування млинців готуємо необхідні інгредієнти.
Щоб приготувати млинце, розіб'ємо в миску пару курячих яєць. Доповнимо їх сіллю і цукром і ретельно перемішаємо. Додаємо молоко, олію і частинами всипаємо борошно. Обертаючи віночком, замішуємо тісто млинця.
Дно сковороди змащуємо олією, починаємо випікання тонких млинців. Готові млинці складаємо на тарілці чаркою.
Паралельно з випіканням млинців зробимо начинку. Цибулю дрібно кришимо шматочками.
У сковороді розігріваємо порцію олії. Завантажуємо на сковороду нарізку цибулі. Обсмажуємо до м'якості.
Ліверну ковбасу нарізаємо невеликими кубиками. Заготівлю із ковбаси перекладаємо до цибулі на сковороду. Скільки потрібно солимо і перчимо. Постійно перемішуючи, обсмажуємо інгредієнти разом протягом 3-4 хвилин. Начинка консистенції буде схожа на паштет.
Коли начинка з ліверної ковбаси з цибулею охолоне, можна приступати до фаршування млинців. На млинець поміщаємо ліверну начинку.
Млинець з начинкою згортаємо у формі конверта чи трубочки.
Смачні апетитні млинці з ліверною ковбасою готові, знімаємо пробу. Приємного перекушування!