Приготувати пікантну за смаковими властивостями закуску – морква корейською – просто і легко в будь-яку пору року. Потрібно лише мати під рукою спеціальну терку для подрібнення, набір спецій та олію. А я пропоную зробити моркву по-корейськи на зиму, щоб завжди мати під рукою цю смачну страву. Використовувати морквину можна як самостійну страву або як інгредієнт для різних салатів.
Із запропонованої кількості інгредієнтів виходить 2 баночки об'ємом 0,25 л. Скляну тару для зберігання морквяної закуски потрібно обов'язково простерилізувати зручним для вас способом, прокип'ятити кришки.
Інгредієнти
- Морква: 500 г (очищена)
- Часник: 4 зубчики
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Приправа для моркви корейською: 1,5 ч. ложки
- Паприка мелена: 0,5 ч. ложки
- Сіль: 0,5 ст. ложки
- Цукор: 0,5 ст. ложки
- Оцет 9%: 1,5 ст. ложки
Приготування
Щоб приготувати моркву корейською на зиму, візьмемо продукти за списком. Очищаємо моркву та часник.
Для подрібнення моркви використовуємо спеціальну терку. Натерту морквину перекладаємо у широку миску.
Приготуємо маринад для моркви. У миску викладаємо пропущений через прес часник. Всипаємо до часникової маси цукор, сіль, готову приправу для моркви по-корейськи, мелену паприку. Ретельно перемішуємо.
Приготований маринад переправляємо до натертої моркви. Ретельно інгредієнти перемішуємо. Залишаємо моркву на 15 хвилин.
Час маринування добігає кінця, підготуємо масло для моркви. Очищаємо цибулю, нарізаємо його великими шматочками. У сковороді розігріваємо олію, перекладаємо в неї нарізку з цибулі. Обсмажуємо до насиченого рум'янцю.
Відразу гарячу олію без цибулі виливаємо в моркву. Знову склад морквяної закуски перемішуємо.
Морквину корейською розкладаємо в стерилізовані банки, закриваємо їх кришками. Для зберігання переносимо банки з морквою на полицю холодильника.
Усім приємного перекушування!