Для чаювання пропоную вам зробити м'які вафлі на кефірі в електровафельниці, які виходять здобними та в міру солодкими. У випічки м'яка структура всередині та легка хрумка скоринка зовні. Смак у вафель просто на висоті! Побалуйте себе та своїх близьким смачним десертом.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне: 150 г
- Кефір: 200 мл
- Яйце куряче: 1 шт.
- Олія вершкове: 50 г
- Цукор: 2 ст. ложки
- Сіль: 1 щіпка
- Розпушувач тіста: 1 ч. ложка
- Сода харчова: 0,5 ч. ложки
Приготування
Для рецепту відміряти необхідну кількість інгредієнтів. Відразу розтопіть масло в мікрохвильовій печі або в невеликій каструльці.
Для замісу тіста вибираємо глибоку миску. Вливаємо до неї кефір кімнатної температури, додаємо цукор, сіль і вбиваємо яйце.
За допомогою віночка перемішуємо інгредієнти так, щоб вийшла маса однорідної консистенції.
У масу, що вийшла, просіваємо пшеничне борошно. Не ігноруйте процес просіювання, завдяки якому випічка виходить ніжною. Разом з борошном додаємо розпушувач для тіста та соду.
Компоненти перемішуємо між собою до отримання ніжного тіста з бульбашками.
У тісто вливаємо розтоплене вершкове масло.
Знову перемішуємо інгредієнти до отримання гладкого і лискучого тіста.
Розігріваємо поверхню електровафельниці згідно з інструкцією. Трохи змащуємо поверхню. У центр укладаємо приблизно 2 столові ложки тіста.
Вафлі на кефірі випікаємо в електровафельниці приблизно 3 хвилини, орієнтуйтесь на властивості своєї техніки.
М'які вафлі на кефірі подаємо з чашкою ароматного чаю. Приємного всім перекушування!