До ситного перекушування пропоную посмажити на сковороді м'ясні котлети. До складу фаршу я додала гарбуз, і котлети вийшли дуже смачними, соковитими та м'якими. Готувала я котлети на сковороді, але можна запекти їх і в духовці. Домашні м'ясні котлети з гарбузом на сковороді чудово поєднуються з будь-яким гарніром – картоплею, рисом, гречкою, макаронами. Доповнить таку м'ясну страву з фаршу з гарбузом та салат зі свіжих овочів.
Інгредієнти
- Фарш м'ясний: 400 г (у мене змішаний зі свинини та яловичини)
- Гарбуз: 150 г (очищена від насіння та шкірки)
- Цибуля ріпчаста: 1 шт. (Невеликий)
- Кріп (свіжий): 2 гілочки
- Борошно пшеничне: 1 ст. ложка
- Яйце куряче: 1 шт.
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Олія рослинна: 5 ст. ложок
Приготування
Щоб смажити на сковороді м'ясні котлети з гарбузом, підготуємо потрібні продукти. Очищаємо гарбуз, цибулю. Гілочки кропу обполіскуємо під холодною водою. Замість кропу можна взяти петрушку.
На сковороду вливаємо пару супових ложок олії. Цибулю нарізаємо маленькими шматочками. Пасеруємо нарізку з цибулі на сковороді 2-3 хвилини.
Очищений гарбуз подрібнюємо на тертці. Гарбузову масу перекладаємо до цибулі на сковороду та продовжуємо обсмажувати інгредієнти разом ще 5 хвилин. Періодично перемішуємо інгредієнти. Охолоджуємо потім овочеву заготівлю.
Коли заготівля котлет з гарбуза охолоне, перекладаємо її в м'ясний фарш.
Розбиваємо до інгредієнтів яйце. Всипаємо борошно. Додаємо нашаткований кріп. За смаком склад продуктів солимо, перчимо. Можна урізноманітнити смак своїми улюбленими спеціями чи приправами.
Між собою інгредієнти ретельно перемішуємо. Щоб котлетна маса вийшла ніжною, кілька разів відбиваємо її на дно миски (або столу).
На сковороді розігріваємо масло, що залишилося. Долоні змочуємо трохи холодною водою. Формуємо круглі або овальні котлети і для обсмажування перекладаємо на сковороду.
Смажимо котлети з фаршу з гарбузом до рум'яної скоринки з кожного боку.
Подаємо м'ясні котлети до столу з улюбленим гарніром. Приємного та ситного перекушування!