Мясні котлети з кабачком

Я пропоную до складу котлетної маси ввести подрібнений кабачок. Такі м'ясні котлети з кабачком виходять смачними, ситними та соковитими.

Для приготування м'ясних котлет господині використовують, крім фаршу, різні додаткові інгредієнти — хліб, рис, вівсяні пластівці, картоплю. Я пропоную до складу котлетної маси ввести подрібнений кабачок. Такі м'ясні котлети з кабачком виходять смачними, ситними та соковитими. До столу котлети з кабачками можна запропонувати з будь-яким гарніром — кашами, макаронами, рисом, гречкою.

Інгредієнти

  • Фарш м'ясний: 400 г
  • Кабачок: 100 г (очищений)
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Приправа для фаршу: 0,5 ч. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Борошно пшеничне: 2 ст. ложки
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки

Приготування

Щоб смажити на сковороді м'ясні котлети з кабачком, підготуємо необхідні продукти. Фарш може бути зі свинини, яловичини, змішаним. Очищаємо кабачок та цибулю. Борошно знадобиться для обвалки котлет, її можна замінити панірувальними сухарями.

Кабачок подрібнюємо за допомогою середньої тертки. Кабачкову масу, що вийшла, віджимаємо і перекладаємо в широку миску.

Додаємо до кабачкової маси розморожений м'ясний фарш.

Ріпчасту цибулю шаткуємо шматочками. Нарізку з цибулі переправляємо до інших інгредієнтів миску.

Склад котлетної маси на смак солимо і перчимо. Всипаємо готову приправу для м'ясного фаршу або улюблені спеції.

Між собою інгредієнти перемішуємо. Кілька разів м'ясний склад котлет можна відбити про дно чашки.

Ліпимо заготовки котлет круглої або овальної форми. Обвалюємо їх у борошні. У мене вийшло 7 котлеток.

На сковороді розігріваємо олію. Викладаємо котлети, струсивши з них зайве борошно.

Котлети з м'ясного фаршу з кабачком смажимо на помірному вогні по 5 хвилин з кожного боку.

Подаємо смажені м'ясні котлети з кабачком до столу. Усім приємного перекушування!