У моїй родині дуже люблять тефтелі з м'ясного фаршу. Щоб урізноманітнити смак звичної страви, до складу інгредієнтів для тефтелів я додала подрібнений сир. Готувала тефтелі я в глибокій сковороді, підійде і казан чи каструля. Вийшли м'ясні тефтелі з рисом та сиром на сковороді соковитими, ситними, з пікантною смаковою ноткою. До столу такі тефтелі можна запропонувати разом з овочевим салатом або гарніром з картоплі.
Інгредієнти
- Фарш м'ясний: 400 г (у мене зі свинини та яловичини)
- Рис: 80 г
- Сир твердий: 100 г
- Яйце куряче: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Соус томатний: 2 ст. ложки
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Вода кип'ячена: 500 мл тепла (скільки потрібно)
Приготування
Щоб зварити на сковороді тефтелі з рисом та сиром, підготуємо потрібні продукти. Попередньо відварюємо рис (приблизно 10 хвилин з моменту закипання води). Готовий рис відкидаємо на сито та обполіскуємо холодною водою. Очищаємо цибулю. Я використала фіолетовий лук, підійде і звичайний.
Цибулю нарізаємо невеликими шматочками і обсмажуємо на сковороді в олії приблизно 2-3 хвилини до м'якості. Обсмажену цибулю остудити.
У широку миску перекладаємо м'ясний фарш. Додаємо до нього відварний рис.
Далі до інгредієнтів додаємо обсмажену цибулю та подрібнений середньою теркою сир.
До складу продуктів додаємо сире куряче яйце. За смаком інгредієнти солимо та перчимо. Можна додати свої улюблені приправи або спеції.
Інгредієнти ретельно перемішуємо.
З м'ясної маси, що вийшла, ліпимо круглі тефтелі. У мене вийшло 9 штук. Тефтелі з рисом та сиром укладаємо у змащену олією глибоку сковороду. Томатний соус змішуємо з водою і трохи солимо. Заливку відправляємо у сковороду. Вона повинна покрити тефтелі вище за їх середину.
Коли вміст на сковороді закипить, зменшуємо нагрівання плити, накриваємо кришкою. Тушимо м'ясні тефтелі з рисом та сиром 30 хвилин.
Подаємо до столу смачні та соковиті м'ясні тефтелі з рисом та сиром. Пригощайтеся всім приємного апетиту!