Окрошка на сметані

У літню спеку найкраща страва для перекушування – це окрошка. Пропоную зробити окрошку на сметані та воді. Виходить окрошка смачної, апетитної та ситної.

У літню спеку найкраща страва для перекушування – це окрошка. Є безліч кулінарних варіантів приготування освіжаючої юшки. Пропоную зробити окрошку на сметані та воді. У складі такої окрошки – традиційні інгредієнти: ковбаса, відварена картопля та яйця, свіжий огірок та редиска. Виходить окрошка на сметані смачної, апетитної та ситної. Ось подробиці приготування.

Інгредієнти

  • Ковбаса варена: 150 г
  • Огірок свіжий: 1 шт.
  • Яйце куряче: 2 шт.
  • Редиска: 100 г
  • Цибуля зелена: 1 ст. ложка (подрібнений)
  • Кріп (свіжий): 1 ст. ложка (подрібнений)
  • Сметана: 200 г
  • Вода кип'ячена: 700 мл (охолоджена)
  • Кислота лимонна: за смаком
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Підготуємо продукти для рецепту. Картоплю промиваємо, відварюємо в шкірці приблизно 20 хвилин з моменту закипання. Курячі яйця відварюємо 10 хвилин після закипання. Промиваємо огірок, редиску та зелень. Кип'ятимо воду та охолоджуємо її.

Очищаємо від шкірки огірок. Нарізаємо його у формі маленьких кубиків. Так само подрібнюємо варену ковбасу.

Курячі яйця очищаємо від шкаралупи. Нарізаємо їх для окрошки теж кубиками. Перекладаємо нарізку з яєць до ковбаси та картоплі.

Редиску та відварену картоплю натираємо. Вибираємо тертку з великими осередками.

Додаємо до інгредієнтів нашатковану свіжу зелень.

До складу інгредієнтів для окрошки додаємо сметану. За смаком солимо і перчимо. Кидаємо трохи лимонної кислоти. Перемішуємо інгредієнти одразу.

Заливаємо інгредієнти охолодженою кип'яченою водою, добре перемішуємо.

Смачна окрошка з ковбасою на сметані готова. До столу її можна запропонувати, доповнивши гірчицею. Усім приємного перекушування!