У літню спеку найкраща страва для перекушування – це окрошка. Є безліч кулінарних варіантів приготування освіжаючої юшки. Пропоную зробити окрошку на сметані та воді. У складі такої окрошки – традиційні інгредієнти: ковбаса, відварена картопля та яйця, свіжий огірок та редиска. Виходить окрошка на сметані смачної, апетитної та ситної. Ось подробиці приготування.
Інгредієнти
- Ковбаса варена: 150 г
- Огірок свіжий: 1 шт.
- Яйце куряче: 2 шт.
- Редиска: 100 г
- Цибуля зелена: 1 ст. ложка (подрібнений)
- Кріп (свіжий): 1 ст. ложка (подрібнений)
- Сметана: 200 г
- Вода кип'ячена: 700 мл (охолоджена)
- Кислота лимонна: за смаком
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Підготуємо продукти для рецепту. Картоплю промиваємо, відварюємо в шкірці приблизно 20 хвилин з моменту закипання. Курячі яйця відварюємо 10 хвилин після закипання. Промиваємо огірок, редиску та зелень. Кип'ятимо воду та охолоджуємо її.
Очищаємо від шкірки огірок. Нарізаємо його у формі маленьких кубиків. Так само подрібнюємо варену ковбасу.
Курячі яйця очищаємо від шкаралупи. Нарізаємо їх для окрошки теж кубиками. Перекладаємо нарізку з яєць до ковбаси та картоплі.
Редиску та відварену картоплю натираємо. Вибираємо тертку з великими осередками.
Додаємо до інгредієнтів нашатковану свіжу зелень.
До складу інгредієнтів для окрошки додаємо сметану. За смаком солимо і перчимо. Кидаємо трохи лимонної кислоти. Перемішуємо інгредієнти одразу.
Заливаємо інгредієнти охолодженою кип'яченою водою, добре перемішуємо.
Смачна окрошка з ковбасою на сметані готова. До столу її можна запропонувати, доповнивши гірчицею. Усім приємного перекушування!