Зі свіжозамороженої оселедечки можна приготувати різні страви. Мені подобається цю рибу маринувати чи засолювати. Ось покроковий рецепт оселедця в соєвому соусі, який обов'язково стане вам у пригоді, якщо ви любите пікантну рибну закуску. На маринування свіжого оселедця в соєвому соусі потрібно щонайменше 4 години, але краще витримати рибу протягом 6 годин. До столу оселедець у соєвому соусі можна запропонувати на скибочці хліба як бутерброд або разом із відвареною картоплею.
Інгредієнти
- Оселедець: 1 шт. (приблизно 350 г)
- Соус соєвий: 3 ст. ложки
- Оцет яблучний: 2 ст. ложки
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Сіль: 3 щіпки (за смаком)
- Цукор: 2 щіпки
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Для маринування риби підготуємо потрібні продукти. Оселедець розморожуємо на нижній полиці холодильника, але не повністю, щоб її було легше обробляти.
Рибу потрошимо, обробляємо на філе. Нарізаємо філе у формі невеликих порційних шматочків. Мені трапився оселедець із молоками. Я маринувала і їх теж разом із шматочками оселедця. Складаємо нарізку з оселедця у контейнер чи скляну миску.
До рибних шматочків додаємо подрібнену тонкими півкільцями цибулю.
Всипаємо до шматочків оселедця та цибулі сіль, цукор та мелений чорний перець. Кількість солі – на ваш смак та якість соєвого соусу, який і так досить солоний.
Вміст заливаємо оцтом та соєвим соусом.
Акуратно перемішуємо шматочки зі спеціями, соусом та оцтом. Контейнер затягуємо харчовою плівкою та прибираємо в холодильник. Маринуємо оселедець у соєвому соусі від 4 до 6 годин. Пару разів оселедець бажано перемішати.
Смачна пікантна закуска із оселедця готова. Приємного для всіх апетиту!