Поповніть кулінарну колекцію заготовок на зиму смачним овочевим салатом. У складі такого різносолу – огірки, помідори, цибуля, солодкий болгарський перець. Апетитний овочевий салат-асорті на зиму виходить із кисло-солодким смаком. Він чудово доповнить взимку відварену або смажену картоплю, страви з будь-якого м'яса чи риби.
Запропонованої кількості інгредієнтів вистачить на 2 баночки по 0,5 л. До речі, банки наперед потрібно простерилізувати, а кришки прокип'ятити.
Інгредієнти
- Огірок свіжий: 3-4 шт.
- Помідори: 4 шт.
- Цибуля ріпчаста: 2 шт.
- Солодкий болгарський перець: 2 шт.
- Сіль: 1 ч. ложка
- Цукор: 2 ч. ложки
- Оцет 9%: 4 ч. ложки
- Вода (окріп): скільки потрібно
Приготування
Для зимової заготівлі взяти овочі та вказані спеції. Добре промити огірки, помідори, перець. З огірків зрізати кінчики. Видалити з перцю насіння. Очистити цибулю.
Цибулю нарізати у формі напівкілець. Помістити нарізку першим шаром у банки.
Огірки нарізаємо кільцями. На цибульний шар кладемо половину огіркової заготовки.
Тепер слід шар з помідорів. Нарізаємо їх залежно від розміру кільцями або шматочками.
Солодкий болгарський перець подрібнюємо смужками. Укладаємо перець на помідорний шар.
Верхній шар буде з огірків, що залишилися.
Додаємо на огірковий шар 0,5 чайної ложки солі, 1 чайну ложку цукру. Вливаємо столовий оцет (2 чайні ложки). Це розрахунок на півлітрову баночку.
Заповнюємо банку з овочами окропом. На банку із салатом накидаємо кришку. Банку з асорти ставимо в каструлю, на дно якої потрібно помістити тканинну серветку. Заливаємо гарячою водою по плічка банки. Стерилізуємо салат-асорті з моменту закипання 10 хвилин.
Банку фіксуємо кришками. Перевертаємо банки на кришки. Під пледом чи ковдрою повністю остуджуємо заготівлю.
Я зазвичай зберігаю такий овочевий салат на зиму в прохолодному місці, але й за умов кімнатної температури теж можна. Смачного!