Панкейки з полуницею

Пропоную приготувати до сніданку м'які та апетитні панкейки на молоці. Домашні панкейки з полуницею вийшли повітряними, пишними та смачними.

Пропоную приготувати до сніданку м'які та апетитні панкейки на молоці. Щоб випічку зробити вишуканою та пікантною, до складу інгредієнтів я додала свіжу полуницю. Домашні панкейки з полуницею вийшли повітряними, пишними та смачними. Ранкова трапеза з такою стравою точно пройде «на ура»!

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне: 1,5 ст.
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Молоко: 1 ст.
  • Цукор: 3 ст. ложки
  • Сіль: 1 щіпка
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки
  • Розпушувач тіста: 1 ч. ложка
  • Полуниця: 5-6 шт.

Приготування

Підготуємо для випікання панкейків продукти. Полуницю краще взяти стиглу, але не рідку. Ягоди добре промити, видалити плодоніжки. Свіже молоко трохи підігріти.

Виливаємо в миску підігріте молоко. Розбиваємо в нього куряче яйце, підсипаємо у зазначених пропорціях цукор, сіль. Вливаємо олію.

Віночком енергійно змішуємо інгредієнти до утворення однорідного складу.

У цей молочний склад просіюємо борошно. Краще додати її в 2-3 заходи. Разом із борошном ввести розпушувач для тіста.

Борошно втручаємо в молочну суміш до утворення густого однорідного тіста без грудочок. За консистенцією воно має бути схожим на густу сметану.

Полуницю нарізаємо тонкими скибочками. Ягідну нарізку відправляємо в тісто і обережно перемішуємо.

Розігріваємо поверхню сковороди. Змащувати дно не потрібно. Викладаємо на сковороду дві столові ложки тесту.

Буквально за хвилину панкейк схопиться, можна перевертати його на другий бік. Випікаємо так само інші панкейки.

Домашні панкейки з полуницею подаємо на сніданок з улюбленим напоєм. Можна запропонувати їх із сиропом, варенням або джемом. Усім приємного перекушування!