Домашній борщ – найпопулярніша перша страва. За традиційним рецептом у складі борщу є м'ясо. Але можна зварити ситний і смачний борщ і без м'ясного інгредієнта. Пропоную приготувати пісний борщ, який чудово урізноманітнить обідню трапезу. Борщ з капустою та картоплею без м'яса виходить яскравим та апетитним.
Інгредієнти
- Капуста білокачанна: 300 г
- Буряк варений: 1 шт.
- Картопля: 3-4 шт.
- Морква: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Паста томатна: 1 ст. ложка
- Цукор: 0,5 ч. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Лист лавровий: 1 шт.
- Оцет 9%: 1 ч. ложка
- Вода: 2 л
Приготування
Підготуємо для рецепту інгредієнти. Заздалегідь для борщу відварюємо буряки до м'якості (приблизно 30-40 хвилин після закипання води). Очищаємо морквину, цибулю та картопля. Овочі ополіскуємо під холодною водою. У каструлю наливаємо воду, доводимо до кипіння.
Киплячу воду відразу до смаку солимо. Картоплю для борщу нарізаємо у формі невеликих кубиків. Закладаємо картопляну нарізку в киплячу воду. Варимо 10 хвилин.
Білокочанну капусту шаткуємо тонкими смужками. Викладаємо заготовку з капусти через 10 хвилин після закладання картоплі. Варимо ще 10 хвилин.
Моркву подрібнюємо, використовуючи терку. Цибулю нарізаємо дрібними шматочками.
У сковороду наливаємо олію. Коли воно прогріється, викладаємо подрібнені овочі. На помірному вогні пасеруємо їх 5 хвилин, періодично перемішуючи.
До овочів на сковороду додаємо томатну пасту. Всипаємо трохи цукру, щоб збалансувати смак засмаження. Продовжуємо обсмажувати інгредієнти ще 5 хвилин.
Морквину з цибулею перекладаємо у каструлю. Перемішуємо, продовжуємо варити ще 5-6 хвилин|мінути|.
Відварений буряк очищаємо, подрібнюємо теркою. Переправляємо буряк у каструлю. Вливаємо трохи столового оцту, що допоможе зберегти яскравий колір пісного борщу. Варимо далі 5 хвилин.
Наприкінці приготування борщу перчимо його до смаку, кидаємо лавровий лист. Вимикаємо нагрівання плити. Каструлю з борщем накриваємо кришкою і даємо потомитися 10 хвилин. Готовий борщ розливаємо у тарілки та пригощаємося.
Всім смачного!