Пісочне тісто для пирога

Господині, які люблять займатися домашнім куховарством, знають, що для деяких пирогів потрібне пісочне тісто. Замісити його можна у різний спосіб. Незмінним інгредієнтом у пісочному тесті є вершкове масло або маргарин. У пісному варіанті використовується рослинна олія.

Господині, які люблять займатися домашнім куховарством, знають, що для деяких пирогів потрібне пісочне тісто. Замісити його можна у різний спосіб. Незмінним інгредієнтом у пісочному тесті є вершкове масло або маргарин. У пісному варіанті використовується рослинна олія.

З пісковим тестом пироги виходять смачними, апетитними та працювати з пісковим тестом просто та легко, якщо воно замішане правильно. Наша гастрономічна пропозиція – це пісочне тісто з вершковим маслом та курячими жовтками. Подробиці – у нас у рецепті.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне: 240 г
  • Олія вершкове: 140 г (охолоджена)
  • Вода: 50 мл (крижана)
  • Жовток яєчний: 2 шт.
  • Сіль: 1 чайна л.

Приготування

Для того щоб приготувати домашні пироги з використанням пісочного тіста, приготуємо інгредієнти за списком. Зверніть увагу, що олія повинна бути охолодженою. Можна його з полиці холодильника помістити на кілька хвилин у морозилку. Від курячих яєць ми використовуємо для пісочного тіста лише жовтки. Білки вам знадобляться для приготування безе або крему. Вода повинна бути практично крижаною (також можна помістити її в морозилку на якийсь час).

Пшеничне борошно просіюємо в миску. Навіть сумлінний виробник може допустити попадання в муку сміток і дрібного сміття, тому процес просіювання ігнорувати не варто.

До борошна підсипаємо сіль.

Сипучі інгредієнти, що знаходяться в мисці, між собою добре перемішуємо.

Холодне вершкове масло нарізаємо дрібними кубиками. Нарізку відправляємо на борошно.

Чистими сухими долонями починаємо перетирати олію з борошном. У результаті ваших старань вийде ось така борошняна крихта.

У борошняну крихту вводимо один за одним курячі жовтки і продовжуємо змішувати інгредієнти, поступово збираючи їх в тістяну грудку.

У процесі вливаємо невеликими порціями крижану воду.

Заміс пісочного тіста продовжуємо вже на столі.

Відразу приготовлене тісто використовувати не варто. Рекомендується загорнути його в поліетиленовий мішок і прибрати в холод хоча б на півгодини. Цього часу вистачить, щоб зробити начинку для пирога.

Пісочне тісто для пирогів готове. До речі, підійде воно і для випікання домашніх печива. Приємного вам кулінарного клопоту!