Пісочно-дрожжеве тісто для курника

Для смачного домашнього курника пропонуємо замісити тісто, використовуючи вершкове масло та сухі дріжджі. Подібне пісочно-дрожжеве домашнє тісто зробить курник смачним, апетитним, ситним.

Для смачного домашнього курника пропонуємо замісити тісто, використовуючи вершкове масло та сухі дріжджі. Подібне пісочно-дрожжеве домашнє тісто зробить курник смачним, апетитним, ситним. Заміс тесту для курника не становить кулінарних труднощів. До речі, тісто на дріжджах та олії підійде і для смачних пирогів із різними начинками.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне: 270 г
  • Олія вершкове: 100 г
  • Молоко: 100 мл
  • Дріжджі швидкодіючі сухі: 5 г
  • Цукор: 1,5 ч. ложі
  • Сіль: 1 ч. ложка

Приготування

Готуємо відповідно до представленого переліку інгредієнтів продукти. Відміряємо їх у потрібній кількості. У рецепті використовується вершкове масло. Продукт слід заздалегідь дістати з полиці холодильника, щоб воно стало кімнатною температурою, але нагрівати та доводити масло до розм'якшеного стану не потрібно. При виборі дріжджів зверніть увагу термін придатності. Від "свіжості" виготовлення залежить якість готового тіста.

Беремо для замісу об'ємну миску. Заповнюємо її просіяним пшеничним борошном. Процес просіювання не пропускаємо, адже краще витратити трохи більше часу, але зрештою отримати ідеальне тісто для випічки, насичене киснем.

Борошно доповнюємо сухими швидкодіючими дріжджами. Компоненти між собою перемішуємо ложкою або кулінарною лопаткою.

Олія, яка має бути кімнатної температури, подрібнюємо невеликими шматочками. Нарізку із вершкового масла відправляємо до борошна.

Чистими сухими руками перетираємо шматочки олії з борошном. У центрі борошняної крихти, що вийшла, робимо поглиблення.

Засипаємо в поглиблення цукор, кидаємо сіль.

Вливаємо тепле молоко (приблизна температура 37 градусів).

Перемішуємо інгредієнти, збираючи їх у тістяну грудку. Комок тесту, що вийшов, продовжуємо замішувати на столі. Перекладаємо пісочно-дрожжеве тісто в тару. Накриваємо звичайною кришкою або тканим рушником.

Тісто має стояти у теплому місці 1 годину.

Тісто, що у нас вийшло, використовуємо за призначенням. Вдалої вам куховарства!