Є безліч різних способів приготування домашньої піци. Комусь подобається піца на тонкому тесті, хтось воліє пишну основу. Пропоную вам для ситного сімейного перекушування спекти в духовці піцу на дріжджовому тісті. Для начинки можна взяти інгредієнти, які у вас під рукою. Я використовувала молочні сосиски та трохи ковбаси, помідори та сир. Вийшла піца на дріжджовому тесті в духовці з сосисками пишною, м'якою, ситною та дуже смачною.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне: 250-300 г
- Вода тепла: 150 мл
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
- Дріжджі швидкодіючі сухі: 5 г
- Цукор: 2 щіпки
- Сіль: 0,5 ч. ложки
- Паста томатна: 2 ст. ложки
- Сосиски: 2 шт.
- Ковбаса: 50 г
- Помідори: 1 шт.
- Майонез: 2 ст. ложки
- Сир твердий: 130 г
Приготування
Підготуємо інгредієнти за списком. Начинку можна доповнити маринованим огірком, свіжими печерицями. Воду прогріти до 38 градусів.
Борошно просіюємо в широку миску. Всипаємо до неї цукор та сіль. Сипучі інгредієнти перемішуємо, утворюючи в центрі вирву.
У цю вирву вливаємо олію (в ідеалі — оливкову).
Слідом за маслом вливаємо в муку теплу воду.
Замішуємо м'яке тісто дріжджове. Перекладаємо тісто в змащену маслом миску, затягуємо плівкою і на 45 хвилин ставимо в тепле місце. За цей час тісто помітно збільшиться в обсязі.
Дріжджове тісто, що піднялося, розкочуємо в круглий пласт, укладаємо його на деко. Формуємо за бажанням борту. Змащуємо дріжджову основу для тесту томатною пастою (соусом чи кетчупом).
Розподіляємо по основі нарізану ковбасу та сосиски.
Помідор нарізаємо тонкими скибочками, які викладаємо на ковбасну нарізку. Зверху робимо сіточку з майонезу.
Сир подрібнюємо теркою. Начинку посипаємо сирною стружкою.
Відправляємо заготовку піци в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. За цей час основа стане пишною, а готова піца.
Смачна, м'яка піца на дріжджовому тісті в духовці із сосисками, помідорами та сиром готова. Всім смачного!