Піцу Валентинку у формі серця можна приготувати не лише до свята. Радуйте такою випічкою коханих та без приводу! Найпростіший спосіб спекти піцу у формі серця – це використовувати готове листкове тісто як основу. Тільки заздалегідь дістаньте тісто з морозилки, щоб воно розмерзлося і стало потрібною структури при кімнатній температурі. Начинка нашої піци – це шматочки відвареної курки у поєднанні з скибочками помідора та подрібненого сиру. Апетитна піца Валентинка з куркою та помідорами – чудовий гастрономічний подарунок!
Інгредієнти
- Тісто листкове: 250 г (дріжджове)
- М'ясо куряче: 150 г (відварене)
- Помідори: 1 шт.
- Сир твердий: 60 г
- Соус томатний: 2 ст. ложки
- Майонез: 1,5 ст. ложки
Приготування
Підготуємо інгредієнти та візьмемося за випічку гарної піци. Як трафарет я використовувала кулінарну форму у вигляді серця. Якщо у вас такої немає, заздалегідь зробіть трафарет із кулінарного паперу.
Поверхню столу прирощуємо борошном. Розморожене листкове тісто викладаємо на рівну поверхню і трохи розкочуємо, підганяючи розмір під трафарет. Вирізаємо заготовку у вигляді серця. Краще зробити це на пекарському папері.
Використовуючи кулінарний пензлик, змащуємо заготовку соусом або кетчупом.
Відварене куряче м'ясо подрібнюємо шматочками. Нарізку поміщаємо на заготівлю.
Помідор (бажано з пружною шкірою) нарізаємо тонкими скибочками. Розподіляємо помідорні часточки серед курячих шматочків.
У упаковки майонезу зрізаємо куточок, щоб зробити акуратну сіточку поверх начинки.
Подрібнюємо сир, використовуючи терку. Сирною стружкою закриваємо начинку.
Відправляємо заготовку піци в розігріту до 180 градусів грубку на 20 хвилин.
Соковита піца Валентинка приготувалася. Із задоволенням пригощаємося, чудового настрою та прекрасного свята!