Легко та просто приготувати смачну піцу з грибами у мультиварці. Я використовувала готове листкове дріжджове тісто, що значно скоротило процес збирання та випікання домашньої піци. Як грибний інгредієнт — свіжі печериці, які я доповнила сосискою та помідорами чері. Вийшла піца з грибами та сосисками в мультиварці дуже соковитою, адже основу для неї я змастила соусом із майонезу та томатної пасти. Ось подробиці приготування.
Інгредієнти
- Тісто дріжджове: 250 г (шарове)
- Майонез: 1 ч. ложка
- Паста томатна: 1 ч. ложка
- Базилік сушений: 2 щіпки
- Печериці свіжі: 3 шт.
- Сосиски: 1-2 шт. (молочні)
- Помідори чері: 4 шт.
- Сир твердий: 80 г
- Сіль: 1 щіпка
- Олія вершкове: 10 г (для змащування чаші)
Приготування
Підготуємо продукти для піци. Наперед розморожуємо при кімнатній температурі тісто. Промиваємо чері, печериці.
Печериці разом із ніжками тонко нарізаємо скибочками. Кільцями нарізаємо сосиску та помідори чері.
Зробимо для піци соус. У миску перекладаємо майонез, томатну пасту. Всипаємо сушений базилік і щіпку солі. Ретельно перемішуємо.
Розморожене листкове тісто розгортаємо злегка і вирізаємо круглий пласт – основу піци – по діаметру чаші. Шматочком вершкового масла|мастила| змащуємо дно чаші. Основу піци укладаємо в чашу, трохи піднімаючи борти.
Змащуємо основу із тіста приготованим соусом.
Розподіляємо начинку.
Подрібнюємо сир за допомогою терки. Начинку посипаємо зверху сирною стружкою.
Мультиварку закриваємо кришкою. На екрані вибираємо програму «Випічка». Час встановлюємо на 30 хвилин. Готуємо до закінчення програми.
Поки піца з грибами гаряча, розрізаємо її порціями та подаємо на стіл. Усім приємного та ситного перекушування!