Пиріг із дріжджового тіста з капустою та рисом.

Пироги в духовці з капустяною начинкою користуються великою популярністю. Пропоную спекти пиріг з дріжджового тіста з капустою та рисом, який виходить дуже смачним та ситним.

Пироги в духовці з капустяною начинкою користуються великою популярністю. Капусту можна доповнити різними інгредієнтами, наприклад грибами, м'ясним фаршем, овочами. Пропоную спекти в духовці пиріг із дріжджового тіста з капустою та рисом, який виходить дуже смачним та ситним. Така випічка обов'язково знайде своїх шанувальників, пиріг прикрасить будь-який стіл та меню.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне: 300 г
  • Сіль: 1 ч. ложка (+ для начинки до смаку)
  • Цукор: 1 ст. ложка
  • Дріжджі швидкодіючі сухі: 1 ч. ложка
  • Олія вершкове: 30 г
  • Вода тепла: 170 мл
  • Капуста білокачанна: 300 г
  • Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
  • Морква: 0,5 шт.
  • Рис: 70 г
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Щоб спекти в духовці пиріг із дріжджового тіста з капустою та рисом, візьмемо потрібні інгредієнти за списком. Вершкове масло, яке знадобиться для замісу тіста, розтоплюємо. Рис відварюємо до готовності, трохи посоливши воду.

Просіюємо пшеничне борошно в миску. Додаємо сухі швидкодіючі дріжджі, цукор та сіль. Лопаткою або ложкою інгредієнти перемішуємо, роблячи в центрі вирву.

У борошняну суміш вливаємо теплу воду (38 °) і розтоплене вершкове масло.

Перемішуємо інгредієнти спочатку в мисці, а потім продовжуємо заміс тесту на столі. Дріжджове тісто для пирога має бути м'яким і не прилипати до долоні. Дно миски змащуємо олією, викладаємо тісто і накриваємо рушником. Для підйому забираємо миску з тестом у тепле місце без протягів. Дріжджове тісто за годину має збільшитися в обсязі приблизно вдвічі.

Відразу приступаємо до приготування начинки. З капусти видаляємо верхні листи і тонко шаткуємо. У сковороді розігріваємо олію, викладаємо нарізку з капусти. Натираємо моркву і нарізаємо шматочками цибулю. Овочі додаємо до капусти, до смаку солимо і перчимо, перемішуємо.

На помірному вогні обсмажуємо капусту з цибулею та морквою приблизно 15-20 хвилин, періодично перемішуючи. Капуста має стати м'якою.

До капусти викладаємо відварений рис. Перемішуємо та повністю остуджуємо капустяну начинку.

Дріжджове тісто за годину добре піднялося. Ділимо тісто на два нерівні шматки. Більшу частину тіста розгортаємо в пласт і укладаємо на деко. Зверху рівним шаром викладаємо капустяну начинку з рисом.

Тепер розкочуємо частину тіста, що залишилася, накриваємо пластом капустяну начинку, міцно з'єднуємо краї. У центрі робимо отвір.

Деко із заготівлею капустяного пирога відправляємо в розігріту до 180 ° духовку на 35 хвилин.

Домашній пиріг із дріжджового тіста з капустою та рисом вийшов дуже ситним, ароматним та смачним. Коли пиріг трохи охолоне, нарізаємо його порціями та подаємо до столу. Смачного!