Просто і без зайвого кулінарного клопоту можна спекти в духовці смачний пиріг, якщо скористатися замороженим напівфабрикатом — листковим тестом. Пропоную зробити пиріг із листкового тіста з капустою та яйцем, який виходить апетитним та соковитим. Шматок такого пирога з листкового тіста з капустяною начинкою можна запропонувати для ситного перекушування протягом дня.
Інгредієнти
- Капуста білокачанна: 250 г
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Яйце куряче: 3 шт. (+ 1 яйце для змащування пирога)
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Тісто листкове: 500 г (дріжджове)
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Кунжут: за бажанням (1 ч. ложка)
Приготування
Щоб спекти в духовці пиріг із листкового тіста з капустою та яйцем, підготуємо потрібні продукти. Одне яйце залишаємо для змащування пирога, решту відварюємо протягом 9-10 хвилин з моменту закипання. Очищаємо цибулю. Тісто дістаємо з морозилки заздалегідь, щоб воно стало м'яким за кімнатної температури.
Цибулю нарізаємо невеликими кубиками і відправляємо їх на сковороду, де вже розігріта олія. Обсмажуємо нарізку з|із| цибулі 2-3 хвилини, періодично перемішуючи, щоб вона не підгоріла.
До цибулі на сковороду відправляємо нашатковану тонкими смужками капусту. Інгредієнти на свій смак солимо та перчимо, перемішуємо.
Капусту разом із цибулею обсмажуємо протягом 15-20 хвилин, а потім остуджуємо.
Очищаємо курячі яйця і рубаємо їх невеликими шматочками, додаємо до капусті, що охолола, і перемішуємо. Начинка для пирога готова.
Пласт тіста розкочуємо в одному напрямку і відразу поміщаємо на лист, який краще застелити пергаментом або спеціальним листом для випічки. На розкочений пласт тіста рівним шаром поміщаємо начинку, відступаючи від країв по 2 див.
Другий пласт тіста також розкочуємо, накриваємо капустяну начинку, скріплюємо краї, а поверхню змащуємо збитим яйцем. За бажанням посипаємо змащений пиріг кунжутом.
Завантажуємо лист з пирогом в розігріту до 180 ° духовку на 35 хвилин. Орієнтуйтеся на властивості духовки. Якщо верх пирога почне пригоряти, прикрийте пергаментом.
Пиріг із листкового тіста з капустяною начинкою вийшов смачним та ситним. Пригощайтеся, приємного апетиту!