Пиріг з картоплею, куркою та кабачками

Для сімейного чаювання можна запропонувати апетитний пиріг з картоплею, куркою та кабачками, що випікається на дріжджовому тесті.

Для сімейного чаювання можна запропонувати апетитний пиріг з картоплею, куркою та кабачками, що випікається на дріжджовому тесті. Тісто замішується за вашим улюбленим способом. Підійде дріжджове тісто на сметані, дріжджове тісто з яйцем на воді, дріжджове тісто на кефірі або заварне тісто для пирогів.

Для начинки підготуємо куряче м'ясо (можна взяти куряче філе або м'якоть з стегон). З'єднаємо курячі шматочки з нарізкою з картоплі, тертим кабачком та цибулею. У цьому рецепті я використовувала заморожені кабачки на зиму, подрібнені теркою. Таку заготівлю потрібно спочатку розморозити.

Отже, починаємо кулінарити.

Інгредієнти

  • Тісто дріжджове: 400 г
  • Філе куряче: 250 г
  • Картопля: 2 шт.
  • Кабачок: 150 г
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Спеції мелені: за смаком

Приготування

Беремо продукти за списком. Тісто у нас уже готове, тому одразу почнемо збирати начинку. Картоплю та цибулю очищаємо. Якщо у вас свіжий кабачок, то обробляємо його відповідним чином.

Куряче м'ясо нарізаємо у формі невеликих шматочків-кубиків. Заготівлю перекладаємо в миску.

Приєднуємо до курки нарізану кубиками картопля і нашатковану цибулю.

Викладаємо кабачки. Якщо використовуєте заморожену заготівлю, відіжміть її від зайвої вологи.

Інгредієнти приправляємо за смаком сіллю та меленими спеціями. Підійде перець, перука. Перемішуємо заготівлю для начинки.

Дріжджове тісто, розділивши на 2 частини, розкочуємо на «основу» пирога та «верхівку». Основу відразу поміщаємо на деко, рівним шаром розподіляємо начинку з курки, картоплі та кабачка.

Начинку покриваємо другим пластом, закріплюємо краї пирога, а центрі робимо отвір.

Збиваємо вміст сирого яйця. Яєчною масою, що вийшла, змащуємо поверхню пирога.

Відправляємо пиріг у духовку, температурне нагрівання якої налаштовуємо на 180 градусів. У духовці пиріг тримаємо приблизно 45 або 50 хвилин. Якщо верх пирога почне пригоряти, накрийте пергаментом.

Дістаємо рум'яний пиріг із духовки. Розрізаємо на порції та подаємо на стіл. Пиріг з картоплею, куркою та кабачками гарний у теплому вигляді і, коли вже охолоне. Смачного та ситого вам перекушування!