Якщо вашим домочадцям подобаються пироги, то приготуйте для них смачну випічку в духовці з куркою та сиром. Щоб прискорити процес, пропоную не замішувати тісто для пирога, а використовувати напівфабрикат – листкове бездрожжеве тісто. Для начинки візьмемо відварене куряче м'ясо, доповнимо його обсмаженою цибулею. У процесі формування пирога курячу начинку урізноманітнюємо пластинками плавленого сиру. Домашній пиріг з куркою та сиром із листкового тіста виходить дуже смачним та ситним. Приступаємо.
Інгредієнти
- Тісто листкове бездрожжеве: 300 г
- Філе куряче (грудка): 300 г
- Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
- Сир плавлений: 3 шт. (Пластинами)
- Жовток яєчний: 1 шт.
- Кунжут: 1 ч. ложка
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Візьмемо за списком потрібні інгредієнти для випікання пирога. Листкове тісто потрібно розморозити при кімнатній температурі. Паралельно відварюємо курячу грудку. М'ясо потім остудити.
На обробну дошку кладемо відварену курятину, подрібнюємо її у формі невеликих кубиків.
Нарізаємо цибулю дрібними шматочками. У сковороді прогріваємо олію. Пасеруємо цибульну заготовку до м'якості та легкого рум'янцю.
Обсмажену цибулю додаємо до курячих шматочків. Інгредієнти на свій смак солимо, перчимо. Перемішуємо, начинка для пирога готова.
На стіл викладаємо пласт розмороженого листкового тіста. Розкочуємо його, бажано в одному напрямку. З боків робимо надрізи навскіс за допомогою ножа або піцерізки.
У центр тестяної заготовки для пирога викладаємо курячу начинку.
Закриваємо начинку з курки та цибулі пластинками плавленого сиру.
Формуємо пиріг у формі «коси».
Збиваємо трохи жовток, змащуємо їм поверхню пирога. Верх посипаємо кунжутом.
Заготовку пирога з куркою та сиром завантажуємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин.
Апетитний пиріг з куркою та сиром із листкового тіста готовий. Приємного всім перекушування!