Смачні та повітряні оладки легко та просто приготувати, використовуючи сухі дріжджі. Для замісу тесту потрібні звичайні інгредієнти. Домашні пишні оладки на дріжджах ідеально урізноманітнюють перекушування під час обіду або вечері. Жаряться оладки на сковороді, виходять апетитними, доповнити при подачі їх можна будь-яким солодким соусом, сметаною, медом.
У рецепті використовуються дріжджі, які додаються безпосередньо до борошна (інформація є на упаковці виробника).
Інгредієнти
- Яйце куряче: 1 шт.
- Вода тепла: 300 мл
- Борошно пшеничне: 300 г
- Цукор: 2 ст. ложки (за смаком)
- Сіль: 0,5 ч. ложки
- Сухі дріжджі: 1 ч. ложка
- Олія рослинна: скільки потрібно (для смаження)
Приготування
Відміряємо у потрібній кількості інгредієнти. Щоб тісто вийшло вдалим, а оладки пишними, заздалегідь з холодильника дістаємо яйце. Кип'ячену воду доведіть до температури приблизно 38-39 градусів.
У глибоку робочу миску вливаємо теплу воду потрібної температури. Розбиваємо у воду яйце та всипаємо порцію цукрового піску. Кількість цукру можна зменшити, орієнтуйтеся на власний смак.
Віночком інгредієнти перемішуємо так, щоб вийшла однорідна суміш.
У цю суміш додаємо борошно. Тільки обов'язково її просійте.
Слідом за просіяною мукою в миску всипаємо сухі швидкодіючі дріжджі і сіль.
Замішуємо густе дріжджове тісто для оладок, яке по консистенції має бути в'язким та однорідним.
Миску з дріжджовим тестом накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці без протягів на 1-1,5 години. Ось так тісто збільшилось у мене в обсязі.
На сковороду наливаємо трохи олії. Розігріваємо його. Оладки на сковороді формуємо столовою ложкою. На помірному вогні смажимо оладки з одного боку 2 хвилини, потім перевертаємо. Накриваємо сковороду кришкою і продовжуємо смажити ще кілька хвилин. Масло додаємо за потребою. Після смаження дріжджові оладки перекладаємо на паперові рушники.
Пишні оладки на дріжджах подаємо відразу на стіл, доповнюючи за бажанням варенням, шоколадним соусом, джемом або фруктами. Смачного!