Якщо вам потрібно ситно і швидко підкріпити сім'ю з ранку, то раджу приготувати на сніданок пишні оладки на сметані, які дуже смачні. Найкраще подавати оладки до столу прямо зі сковороди, поки вони гарячі. З випічкою запропонуйте варення, мед чи сметану.
Інгредієнти
- Сметана: 110 г
- Яйце куряче: 1 шт.
- Борошно пшеничне: 125 г
- Цукор: 1 ст. л.
- Сіль: 0,5 ч. л.
- Сода харчова: 0,5 ч. л.
- Олія рослинна: 50 мл
Приготування
Підготуємо за списком продукти для випікання оладок. Сметану рекомендую заздалегідь дістати з холодильника, щоб вона стала кімнатною температурою.
Сметану перекладаємо у миску, підсипаємо до неї соду. Інгредієнти перемішуємо та залишаємо хвилин на 5.
У сметану засипаємо цукровий пісок, сіль, вбиваємо яйце і вливаємо 3 столові ложки олії.
Перемішуємо інгредієнти до одержання однорідного складу.
У цей склад, що вийшов, просіваємо пшеничне борошно.
Замішуємо для оладок тісто, яке на виході виходить густим.
У сковороді розігріваємо рослинне масло, що залишилося, нагрівання плити робимо середнім. Тісто у формі оладок викладаємо на сковороду за допомогою столової ложки. Смажимо оладки до рум'яної скоринки з 2-х сторін. Рекомендую під час смаження сковороду накрити кришкою.
Смачні оладки зі сковороди краще викласти на паперовий рушник, щоб видалити надлишки олії.
Смачного всім перекушування!