Для ситного перекушування в обід або на вечерю можна швидко і смачно приготувати котлети з курки. М'ясо з курятини ми доповнимо майонезом, спеціями, цибулею. Для рецепту знадобиться грудка, яку ми подрібнимо ножем, а не в м'ясорубці, як завжди. Соковиті рубані котлети з курячої грудки на стіл можна запропонувати з салатом овочевим, картопляним гарніром, відвареною гречкою або рисом.
Інгредієнти
- Філе куряче (грудка): 300 г
- Яйце куряче: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
- Майонез: 1 ст. ложка
- Панірувальні сухарі: 1 ст. ложка
- Борошно пшеничне: 2 ст. ложки (для обвалки)
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Сіль за смаком
Приготування
Для того щоб зробити рубані котлети з курки з майонезом, візьмемо потрібні продукти. Курячі грудки промити і обсушити паперовими серветками. Очищаємо цибулю.
Курятину перекладаємо на обробну дошку і дрібно рубаємо ножем шматочками.
Дрібно шаткуємо цибулину, додаємо до нарубаної курячої грудки.
До інгредієнтів розбиваємо яйце, кладемо столову ложку майонезу. На смак солимо склад для котлет. Добре перемішуємо.
У масу, що вийшла, всипаємо ложку панірувальних сухарів і знову добре перемішуємо інгредієнти. Котлетна маса з курки готова.
На тарілку всипаємо борошно. Формуємо круглі або овальні котлети, які обвалюємо в борошні.
На сковороді розігріваємо олію. Викладаємо заготовки котлет. Смажимо на помірному вогні приблизно по 3-4 хвилини з кожного боку.
До обсмажених котлет з курки вливаємо трохи (50 мл) кип'яченої води. Сковороду накриваємо кришкою. Котлети томимо пару хвилин
Смачні рубані котлети з курячої грудки готові, пригощайтеся. Усім приємного перекушування!