Що тільки з рису не готують – надзвичайно корисний продукт. Чудові рисові биточки чудово підійдуть до столу любителям гастрономічних експериментів. Смак у цієї страви несподівано виходить вельми гідний настільки, що прохань про добавку від голодних дегустаторів вам однозначно не уникнути.
Інгредієнти
- Рис круглозерний: 150 г
- Борошно пшеничне: 5-6 ст. ложок (можлива корекція кількості у процесі)
- Кріп (свіжий): 3 гілочки
- Олія рослинна: для обсмажування (приблизно 6 ст. ложок)
- Яйце куряче: 1 шт.
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Панірувальні сухарі: 6 ст. ложок
- Цибулина: 1 шт.
Приготування
При підготовці продуктів до процесу приділимо увагу лише рису, зазвичай обполоснувши його до прозорості води та свіжої зелені, а також ретельно обполоснувши її.
Варитись поставимо до готовності на середній вогонь рис, виклавши його в сотейник з водою, трохи посоливши. З моменту кипіння відрахуємо 15-20 хвилин.
Звільнивши цибулину від лушпиння, дрібно її нашаткуємо.
Викладемо цибульну нарізку в сковороду з олією (приблизно 2-3 ст. ложки).
До прозорості та м'якості обсмажимо цибульку і знімемо сковороду з плити.
До цього моменту у нас рис не тільки зварився, а й трохи охолонув.
Викладемо підготовлену крупу в миску, відразу додамо борошно і цибульну засмажку разом з маслом. Попередньо трохи перемішаємо.
Вб'ємо яйце, посолити, поперчити.
Дрібно рубаємо зелень і відразу ж завантажуємо її до інших продуктів.
Наше завдання: сформувати масу з цих інгредієнтів, яка здатна ліпитись у котлетки, тому дуже активно заважаємо до однорідності. Потім злегка змочивши пальці водою, пробно формуємо одну заготовку. Якщо вона в руках не розвалюється і виходить міцною, то завдання виконане. А якщо рисова маса вийшла пухкою і ліпити проблематично, то додамо трохи борошна, знову втрутивши її енергійними рухами столової ложки.
Тепер легко формуємо зі зручної рисової маси котлетки-биточки, які відразу ж обвалюємо в паніровці.
Жарка майбутніх биточків нічим не відрізняється від смаження м'ясних аналогів, тобто звичайних, наприклад, свинячих котлет. З двох сторін на помірно-середньому вогні спочатку одну сторону обсмажимо до апетитної золотистої скоринки, а потім також надійдемо і з іншого боку.
Відразу подамо готові биточки до столу, виклавши їх гарячими на гарну тарілку.